donderdag, december 1, 2022
HomeHollands KroonWilma Kok-Kuipers in het zonnetje gezet

Wilma Kok-Kuipers in het zonnetje gezet

Eerste Verpleegkundig Endoscopist in Nederland koninklijk onderscheiden

Binnen de Noordwest Ziekenhuisgroep is Wilma de stuwende kracht geweest achter de invoering van de functie `Verpleegkundig endoscopist‘ in Nederland. Wilma werd de eerste Verpleegkundig Endoscopist in Nederland.   

 Sinds 2017 is Wilma verbonden aan de stichting SanDiZorg, gevestigd in Parimaribo, Suriname. Ze is 3 keer naar Suriname afgereisd om de endoscopische zorg in het St. Vincentius Ziekenhuis te helpen professionaliseren en te groeien. Ze gaf trainingen aan artsen en verpleegkundigen en verzette heel veel nuttig werk in het belang van de patiënten. 

In 1981/82 heeft Wilma een aantal jaren actief meegeholpen in de kindernevendienst. Tijdens de dienst van de ouders, werd er aan de kinderen een bijbel verhaal verteld. Wilma organiseerde activiteiten in de kerk maar ook daarbuiten. 

 Van 2016 tot oktober 2020 vervulde ze de functie van Scriba voor de Samenstroomkerk in Wieringerwerf. De hedendaagse titel van secretaris. Ze was een eerste aanspreekpunt in de gemeente, een medespeler in de communicatie naar buiten en vraagbaak en vertrouwenspersoon voor ds. Lammers. Wilma heeft in dienst van de kerk bijgedragen aan de opbouw van de gemeente. Wilma zorgde dat alle informatie op de juiste plek kwam, maakte de agenda voor de vergaderingen en notuleert deze. Ze maakte de mededelingen voor de wekelijkse kerkdienst, was aanspreekpunt bij overlijden en coördineerde de kerkelijke uitvaart.  

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: