zondag, november 27, 2022
HomeNieuwsWethouder Nel Douw van Hoorn opende De Tovertuin in de opvang van...

Wethouder Nel Douw van Hoorn opende De Tovertuin in de opvang van dnoDoen

Dat deed zij op feestelijke wijze samen met Saar Koningsberger, ambassadeur van Het Vergeten Kind.

Binnen de maatschappelijke opvang van dnoDoen aan de Scheerder, heeft stichting Het Vergeten Kind een kindvriendelijke ruimte gerealiseerd voor de kinderen in de opvang. Deze ruimtes hebben de naam De Tovertuin.

Kind zijn

Wethouder Douw wijst op het belang dat elk kind zo’n plek heeft: ‘DnoDoen heeft samen met Stichting Het Vergeten Kind een prachtige leefruimte gemaakt waar kinderen die helaas niet in de eigen thuissituatie kunnen verblijven “kind” kunnen zijn. Hier kunnen zij zich terugtrekken, spelen en genieten. Zich afreageren en ontspannen. Zorgeloos en veilig op een manier waar elk kind recht op heeft. En vooral ben ik heel blij als ik denk aan die kinderen die van deze leefruimte gaan genieten. Ze hebben er recht op en ze verdienen het.’

DnoDoen

DnoDoen helpt kwetsbare mensen die door diverse problemen niet meer thuis wonen, dakloos zijn of dat dreigen te worden. Dat doen zij met begeleiding, opvang en woonondersteuning. Er zijn locaties in Hoorn, Alkmaar en Den Helder.

Het Vergeten Kind

In Nederland slapen duizenden baby’s, peuters, kleuters en tieners niet in hun eigen bed. Het zijn vergeten kinderen tussen de 0 en 18 jaar die zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Stichting Het Vergeten Kind, voorheen de Guusje Nederhorst Foundation, zet zich in om ‘vergeten kinderen’ een kindvriendelijke leefomgeving te geven. Een plek om te spelen, te bewegen en te ontspannen.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: