maandag, oktober 3, 2022
HomeNieuwsWestfriesgasthuis gebruikt geen omstreden injectienaalden

Westfriesgasthuis gebruikt geen omstreden injectienaalden

Dossier EenVandaag: veiligheid injectienaalden in geding

In de uitzending is te zien dat de Belgische fabrikant Terumo Europe N.V. injectienaalden met lijmresten verkoopt aan zorgaanbieders. De Loslatende deeltjes van de lijm bevatten weekmakers en kunnen bij medische toepassing in het bloed van patiënten terechtkomen. EenVandaag heeft daar contact over met een klokkenluider.

Beleid Westfriesgasthuis: waar mogelijk geen producten met weekmakers
Het Westfriesgasthuis heeft al jaren een voortrekkersrol in Nederland voor wat betreft het vervangen van medische producten die weekmakers bevatten door betere alternatieven. Dit beleid wordt niet alleen in onze medische zorg toegepast, maar waar mogelijk ook bij het gebruik van materialen voor de nieuwbouw en de herinrichting van het ziekenhuis. Medisch specialisten van het Westfriesgasthuis zijn nauw betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar weekmakers. Kinderarts dr. Gavin ten Tusscher is een van hen en kwam als deskundige aan het woord tijdens de reportage van Dossier EenVandaag.

Meer informatie
Voor vragen over injectienaalden en weekmakers kunt u terecht bij het Zorginformatiepunt van het Westfriesgasthuis, tel. (0229) 25 76 13 of (0229) 25 76 01 (maandag t/m vrijdag van 8.15 uur tot 16.30 uur).

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: