zondag, oktober 2, 2022
HomeNieuwsWestfriese Omringdijk Skeelertocht – Alles liep op rolletjes voor de 70 deelnemers

Westfriese Omringdijk Skeelertocht – Alles liep op rolletjes voor de 70 deelnemers

Deze tocht werd op zondag 5 juli georganiseerd door IJs- en Skeelervereniging Radboud uit Medemblik. Ruim 70 deelnemers stonden aan de start om deze uitdaging aan te gaan.

Men kon twee afstanden rijden, 60 en 130 kilometer. De tocht werd verreden in een gesloten peloton. Alle kruispunten werden afgezet door gecertificeerde verkeersregelaars, fietsers gaven het tempo van 20/22 km per uur aan en voor het peloton reed een geluidswagen met muziek van alle genres. Bij een aantal liedjes werd zelfs gedanst, de sfeer zat er goed in!

De hele dag genieten

De skeelertocht werd een aantal jaren terug georganiseerd door een groep uit Andijk. Helaas is dit gestopt vanwege te weinig deelnemers en sponsors. Na een paar jaar geen skeelertocht over het historische monument in West-Friesland heeft een nieuwe groep vrijwilligers de tocht een nieuw leven ingeblazen. Dit jaar werd de tocht alweer voor de zesde keer georganiseerd. Jan Simon Schermer namens de organisatie: “Dit jaar hadden we een recordaantal deelnemers. Het aantal hangt heel erg af van de weersvoorspellingen. Als deze goed zijn doen er veel meer mensen mee. Afgelopen week waren de voorspellingen voor zondag goed. Weinig wind en geen regen. Zaterdag veranderde deze voorspellingen opeens naar meer neerslag. Als organisatie baalden we daar flink van natuurlijk. We hebben de weersites vaak bekeken deze week. Maar het enige dat we niet kunnen organiseren is het weer. Gelukkig kwamen de sportievelingen toch allemaal. Het was uiteindelijk prachtig skeelerweer, iedereen was droog gefinisht. Ik heb de hele dag genoten, de sfeer was geweldig”.

Op rolletjes

Onderling maakten de deelnemers grappen, vertelden elkaar sterke verhalen en genoten ook van de omgeving. Het mooie asfalt van de route zorgde er mede voor dat alle deelnemers (van beide afstanden) de tocht hebben volbracht. “Alles verloopt op rolletjes”, riep een deelnemer onderweg. Jongste deelnemer aan de tocht van 130 kilometer is de 18-jarige Mitch Out uit Hoogkarspel: “ik train niet speciaal voor deze tocht, ik heb een paar keer geskeelerd. Gelukkig ging het heel goed, het was een hele leuk dag”.

Betrokken sponsors

De tocht is mede mogelijk gemaakt door veel sponsoren uit de regio. “Zonder sponsors kunnen we dit niet organiseren. Tot nu toe willen bedrijven onze tocht gelukkig graag sponsoren. We hebben dit jaar zelfs een nieuwe hoofdsponsor: Mantel & Overtoom Notarissen. Een aantal medewerkers fietsten zelfs mee, leuk om te zien dat een bedrijf zo betrokken is” vertelt Liesbeth Basjes, deelnemer aan alle edities en vaste kracht in de organisatie. Bij de finish was er voor iedereen een broodje hamburger en een lekkere kom soep.

De foto’s staan binnenkort op www.westfrieseomringdijkskeelertocht.nl.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: