donderdag, december 1, 2022
HomeKerkenWerklozen opgelicht met ¨Thuiswerk¨

Werklozen opgelicht met ¨Thuiswerk¨

Internetoplichters benaderen werklozen die hun cv op banensites hebben staan, met aanbiedingen voor thuiswerk à 16,90 euro per uur. Wel moet eerst een softwarepakket voor 99 euro worden aangeschaft voordat met het werk kan worden begonnen.

Minstens tien kandidaten hebben het UWV, waarvan zij een uitkering ontvangen, gemeld dat het om bedrog gaat; vier van hen hebben daadwerkelijk betaald en nooit meer iets vernomen.

 

Misbruik
Ditmaal maken de fraudeurs met deze bekende vorm van vacaturefraude misbruik van de naam van NCO Group Nederland, een Amerikaanse multinational. Het echte bedrijf zit in Groningen, de oplichters doen het voorkomen alsof het in Amsterdam is gevestigd.

Assessment
Werkzoekenden krijgen een e-mail waarin ene Els Wijers, HR-manager van NCO, hen wijst op het thuiswerk. Zij heeft de cv’s gelezen en zegt dat de kandidaat waarschijnlijk wel geschikt is. Om het geloofwaardig te maken moet de aspirant-thuiswerker via de computer eerst een assessment (geschiktheidstest) doorlopen. Daarvoor dient het softwareprogramma te worden gekocht. De boeven beweren ijskoud dat het UWV de kosten hiervoor vergoedt.

Witwassen
‘Manager Wijers’ zegt ook dat het geld van de eigen bankrekening moet worden overgemaakt om de identiteit te kunnen controleren. Dit kan erop duiden dat men die rekening wil gebruiken om crimineel geld wit te wassen.

Het UWV heeft aangifte gedaan bij de politie.

[gravityform id=”2″ name=”nieuwsbrief”]

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: