maandag, oktober 3, 2022
HomeNieuwsWelke vrouw verdient Ribbius Peletier-penning 2022?

Welke vrouw verdient Ribbius Peletier-penning 2022?

Welke vrouw uit verdient een onderscheiding voor haar inzet voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek? Welke vrouw is een politiek voorbeeld voor andere vrouwen? De provincie zoekt de Noord-Hollandse vrouw die daarom de Ribbius Peletier-penning 2022 verdient. Iedereen kan een kandidaat aanmelden voor deze jaarlijkse onderscheiding.

Iedereen kan tot 15 mei een kandidaat aanmelden voor de Ribbius Peletierpenning 2022 via www.penning.noord-holland.nl. Met een beschrijving van wie zij is en waarom zij in aanmerking komt. Bijvoorbeeld vanwege haar voortrekkersrol voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Of omdat zij als politiek rolmodel een inspirerend voorbeeld is voor anderen. Uit alle kandidaten kiest een jury een vrouw die de Ribbius Peletier-penning 2022 verdient.

Ribbius Peletier-penning

Provinciale Staten reiken de Ribbius Peletier-penning 5 jaar lang uit aan een vrouw die zich verdienstelijk maakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. De onderscheiding is in 2019 ingesteld vanwege 100 jaar vrouwenkiesrecht. De penning is vernoemd naar de eerste vrouwelijke gedeputeerde van Noord-Holland, Liesbeth Ribbius Peletier. Zij werkte haar hele leven aan vrouwenrechten. Ze was lid van de Eerste Kamer, vrouwenvertegenwoordiger van de Verenigde Naties en in 1958 werd zij het eerste vrouwelijk lid van de Raad van State.

Meer informatie over de oproep geeft provincie Noord-Holland:

Provincie zoekt vrouw voor onderscheiding – Provincie Noord-Holland

Meer informatie over de Ribbius Peletierpenning: Ribbius Peletier-penning – Provincie Noord-Holland

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: