maandag, oktober 3, 2022
HomeNieuwsVictoria’O kampioen 2e periode!

Victoria’O kampioen 2e periode!

Met 10 minuten goed voetbal en met de goede inbreng van gouwe ouwe Rens Kramer heeft de Trots van Obdam de wedstrijd tegen laagvlieger Sloterdijk met 2-4 gewonnen. En door dit resultaat is het oranje team uit het het hart van Noord-Holland kampioen geworden van de 2e periode.

 

Een bus vol met supporters uit Obdam (Koggenland) bevolkte het Sloterdijker voetbalstadion. Was de aanwezigheid van zoveel supporters een rem voor de spelers of konden de meesten niet omgaan met de druk om te moeten winnen.
Heel jammer was het dat Damy en Kay niet konden spelen. Daarom speelde Roy in de spits en moest ook Rens zijn trainingspak uitdoen en spelen, diens ervaring was heel belangrijk deze wedstrijd.

Victoria O. begon heel slap aan de wedstrijd. Sloterdijk beschikt ook over veel individuele kwaliteiten en van daaruit was men gevaarlijk.
Na de 15e minuut verscheen de spits van de gasten alleen voor Thomas, maar gelukkig schoot hij de bal over het doel.
De eerste 20 minuten had de Oranje brigade uit de het Hart van Noord-Holland Victoria O. niets in te brengen. Er werd heel onnauwkeurig gespeeld.
In de 20 ste minuut schoot Wessel een vrije trap op de lat. 10 minuten daarna een bal van Tino voor doel langs.
Kort daarna kon Thomas een lastige bal nog net over het doel tikken.
Ook de keeper van de thuisclub was goed bezig en redde heel bekwaam op inzetten van Tino en Rens.
In de 43e minuut kwam er een afstandsschot van Sloterdijk, Thomas verwachtte de bal niet en stond op zijn verkeerde been: 1-0
Pal voor de thee een prima actie van Daan op de linkerkant, hij gaf de bal goed voor en Rens stond op de goede plek om gelijk te maken.

De Obdammer Oranje brigade begon ook scherp aan de tweede helft.
Wessel  had een goede kans, maar weer was de keeper de overwinnaar.
in de 10e minuut was het wederom Rens die belangrijk was: hij liet zich professioneel sandwichen door 2 verdedigers en de scheids gaf een penalty. Een andere routinier Sjors bepaalde eindstand op 1-2 en maakte de Obdammer formatie kampioen van de 2e periode.
Iedereen dacht dat Sloterdijk nu overlopen zou worden; maar kwam bedrogen uit. De gasten kregen een paar goede kansen die zij gelukkig om zeep hielpen. Thomas ranselde een zeer hard schot uit doel en kort daarna kopte Roy de 1-3 binnen. Bevrijdend?Nee, want 1 minuut later lag de 2-3 in de touwen; een prachtig schot was onbereikbaar voor de keeper. Zou het dan toch nog fout gaan?
Nee, want Max kreeg het op zijn heupen; door de inbreng van Michael kreeg hij wat meer vrijheid om op het middenveld te spelen en zijn eerste de beste aktie bekroonde hij met een prachtig doelpunt.
Het werd bijna nog 2-5 door invaller Kay die 2 minuten heeft gespeeld; zijn kopbal schampte de paal en rolde naast het doel.

Een zwaarbevochten overwinning dus, maar wel weer 3 punten in de pocket.
Concurrent DRC kreeg met 5-1 klop van Sporting S, waardoor Victoria op doelsaldo nu op een tweede plek staat. 10 punten achter koploper ZTS. Zij worden kampioen, laat hen maar gaan.. Nu moeten de Obdammers zich focussen op die tweede plek, want dat is toch een hele mooie positie. Het spel moet dan wel beter dan tegen Sloterdijk. Maar straks is de druk een beetje van de ketel en kunnen met name de jongere spelers weer wat ervaring opdoen.

Spelers, technische staf en medische staf, van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.
Veel succes de komende 7 wedstrijden en dan knallen in de Nacompetitie. De prachtige derby’s tegen Apollo’68 liggen in het vooruitzicht.

Gerelateerde artikelen

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: