maandag, augustus 15, 2022
HomeNieuwsVictoria-Obdam gepromoveerd naar 4e klas amateurvoetbal

Victoria-Obdam gepromoveerd naar 4e klas amateurvoetbal

Obdam De eerste 5 minuten leken de Oranjezwarten stijf van de zenuwen. Het aftasten van de tegenstander uit Zwaagdijk was niet om aan te gluren.

Victoria Obdam speelde eerst van links naar rechts. Vanaf de 36e minuut begon de gastheer losser te worden. Manco was dat de voortreffelijke passes niet goed aan leken te komen. De spits stond op de 11-positie en leek niet in vorm.

Een van de overtredingen tegen Oranjezwart.
Een van de overtredingen tegen Oranjezwart.

De Zwaagdijkers stond niks anders te doen dan het spel van Victoria te ontregelen met overtredingen. Toch speelde de hele wedstrijd zich in de eerste helft zich op de helft van de gasten op een paar mooie uitvallen uit waarin de doelmond van de gastheer kon worden gevonden,

Spitsenwissel in de 19e minuut van de 2e helft : keerpunt in de wedstrijd.
Spitsenwissel in de 19e minuut van de 2e helft : keerpunt in de wedstrijd.

Na rust kwamen de gasten ook meer los en leek de wedstrijd zich op dezelfde speelhelft af te spelen als in de eerste helft. In de 19e minuut werd de nr, 13 voor de nr. 11 ingebracht en kreeg de gastheer weer wat meer zelfvertrouwen. In de 33e minuut volgde de tweede wissel en werd het spel van Victoria nog beter wat eindelijk leidde tot een 1-0 voorsprong. Het betekende een voor de Obdammers gunstig keerpunt in de wedstrijd. De spelers besprongen elkaar bij de cornervlag en het spel ging door.

Na de aftrap door Zwaagdijk werd het spel wat grimmiger, meer overtredingen. De scheidsrechter had eigenlijk tot 2 keer aan toe rood moeten geven aan Zwaagdijk, maar deed dat niet. Het spel bleef op-en-neer golven. Voor de laatste 10 minuten werd een van de verdedigers nog gewisseld en meer op het behoud van de gewenste nul gespeeld door de Oranjezwarten.

Na het eindsignaal was er nog even wat onduidelijkheid. De scheidsrechter liet nog strafschoppen nemen die ook gewonnen werden door de thuisploeg. Het gerucht deed de ronde in het stadion dat het om de beste drie in de stand te doen was, terwijl het er eigenlijk niet meer toe deed.

Blijdschap na het eindsignaal, de promotie was bereikt door Victoria.
Blijdschap na het eindsignaal, de promotie was bereikt door Victoria.

In de reguliere speeltijd is Victoria-Obdam nu gepromoveerd naar de 4e klas van het amateurvoetbal.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: