zondag, november 27, 2022
HomeGemeenteVerloren / gevonden voorwerpen

Verloren / gevonden voorwerpen

 

Iets kwijt?

Als u een voorwerp bent verloren, bekijk dan de lijst met gevonden en verloren voorwerpen. Hier kunt u nagaan of het voorwerp is afgegeven bij de gemeente. Wij registreren en bewaren de gevonden voorwerpen. U kunt ook bellen naar telefoonnummer (0229) 54 84 00. U krijgt het voorwerp direct mee als is vastgesteld dat u de eigenaar bent. Neem daarom altijd een geldig legitimatiebewijs mee.

Iets gevonden?

Als u een voorwerp vindt en u kunt de eigenaar niet achterhalen, dan geeft u het voorwerp af bij de receptie van het gemeentehuis. Dit geldt niet voor dieren, medicijnen en gevaarlijke stoffen. Dieren brengt u naar de dierenopvang, medicijnen geeft u af bij de apotheek en gevaarlijke stoffen meldt u telefonisch bij de gemeente. Losse sleutels registreren wij niet omdat deze moeilijk te omschrijven zijn. Wij bewaren deze losse sleutels uiteraard wel, dus als u er één kwijt bent dan kunt u bij de receptie informeren of deze gevonden is. U mag een gevonden voorwerp ook zelf bewaren. In dat geval moet u het voorwerp bij ons laten registreren en het voorwerp bewaren in de staat waarin u het vond.

Pasjes en reisdocumenten

Bent u een pasje, reisdocument of ander waardevol bewijs kwijt, dan moet u altijd aangifte doen bij de politie. Dat kan via telefoonnummer (0900) 8844 of via internet. Met het proces-verbaal is het mogelijk om een nieuw reisdocument aan te vragen. Gevonden reisdocumenten moeten altijd bij de gemeente worden afgegeven. Waardevolle zaken zoals bankpasjes, ov-chipkaarten enzovoorts stuurt de gemeente direct terug naar de betreffende bank of organisatie. Verliest u uw pasje, laat uw rekening dan meteen blokkeren door de bank.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: