donderdag, december 1, 2022
HomeNieuwsVerkoop grond Elft en Bosstraat voor bouw woningen

Verkoop grond Elft en Bosstraat voor bouw woningen

Binnenkort zet de gemeente Hollands Kroon de grond van voormalige gemeentehuis Wieringen (Elft 15 in Hippolytushoef) en de voormalige basisschool de Zwerm (Bosstraat 91 in Winkel) in de verkoop. Iedere geïnteresseerde partij kan dan een plan en een bod indienen om hier woningen te bouwen.

De plannen worden beoordeeld en uiteindelijk gegund aan de initiatiefnemer met het beste plan. Een plan indienen voor de locatie in Hippolytushoef kan vanaf 1 mei 2019 via Negometrix. De locatie in Winkel volgt in september 2019.

Procedure

De laatste paar jaar is er een grote vraag naar nieuwe woningen doordat de woningmarkt flink onder druk staat. De gemeente doet verschillende dingen om aan deze vraag tegemoet te komen. Onder meer door deze twee locaties in de verkoop te zetten. De partij die het beste plan inlevert mag woningen bouwen op de grond. De gemeente heeft voor inimale kaders gekozen zodat geïnteresseerden zoveel mogelijk vrijheid krijgen in de te maken plannen. Zo wordt er bijvoorbeeld niets gezegd over het maximale aantal en het type woningen dat er gerealiseerd mag worden.

Betrokkenheid inwoners

Als de termijn voor het indienen van de plannen is verstreken, worden de plannen beoordeeld. Dit gebeurt op een aantal onderdelen. Naast de ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid, communicatie en financiën hebben de omwonenden ook een belangrijke stem. Zij worden tijdens de openbare inschrijving benaderd en gevraagd of zij de binnengekomen plannen willen beoordelen. De omwonenden mogen elk plan een cijfer geven en het gemiddelde telt mee in de eindscore. Op deze manier hebben de inwoners invloed op het uiteindelijk winnende plan.

Planning

De openbare inschrijving van de locatie van het voormalige gemeentehuis van Wieringen start op 1 mei 2019. Via deze link kunnen geïnteresseerden hun plan en bod vanaf die datum indienen. Hier hebben zij drie maanden de tijd voor. Vervolgens wordt in de eerste helft van augustus gekeken of de binnengekomen plannen ook daadwerkelijk uitvoerbaar zijn in de praktijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de straat niet breed genoeg is of er te weinig parkeerplaatsen zijn ingetekend. Dit wordt terug gekoppeld naar de indiener van het plan, die vervolgens nog twee weken heeft om zijn plan aan te passen. In september worden de plannen beoordeeld en op 30 september wordt het winnende plan bekend gemaakt.

De openbare inschrijving van de locatie van de voormalige basisschool de Zwerm start pas als de inschrijftermijn van de locatie in Hippolytushoef is gesloten. Op die manier krijgen partijen die in beide locaties geïnteresseerd zijn de tijd om voor beide locaties een plan in te dienen. Per 1 september 2019 kunnen geïnteresseerden hun plannen voor de locatie in Winkel indienen en op 31 januari 2020 wordt hier het winnende plan bekend gemaakt.

De verwachting is dat de eerste woningen op deze locaties in 2020 gebouwd gaan worden.

Image courtesy of Google Map
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: