woensdag, mei 18, 2022
HomeNieuwsVerkiezingen 20 maart PS / 1ste Kamer en Hoogheemraadschap : waar kies...

Verkiezingen 20 maart PS / 1ste Kamer en Hoogheemraadschap : waar kies jij voor?

Stemt u ook op 20 maart 2019 bij de Provinciale Statenverkiezingen? Door te stemmen oefen je invloed uit op de wijze waarop de provincie de komende vier jaar wordt bestuurd. En dat heeft ook impact op onze gemeente. Dezelfde dag kunnen wij ook onze stem gaan uitbrengen voor de Waterschapsverkiezingen en de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer.

Eens of oneens?

Vind jij bijvoorbeeld dat weilanden gebruikt mogen worden voor zonnepanelen en woningen? Moet de provincie zich wel of niet verzetten tegen de groei van Schiphol? Hoe sta jij tegenover gratis vervoer voor ouderen op kosten van de provincie? En wat vind jij van strengere normen voor de luchtkwaliteit in de buurt van grote industriële bedrijven? Of vind jij het van belang een andere samenstelling te gaan krijgen voor de Eerste Kamer, omdat je het verre van eens bent met het huidige kabinet Rutte III?

Stemwijzer

Weet je (nog) niet wat je gaat stemmen? Op www.noord-holland.nl/statenverkiezingen staat de provinciale stemwijzer. Hier kun je jouw standpunten vergelijken met die van de provinciale politieke partijen. Ook staat daar informatie over de politieke partijen, de kandidatenlijsten et cetera.

Verkiezingen 2019

De verkiezingen voor de Provinciale Staten vinden plaats op woensdag 20 maart 2019. Alle Noord-Hollanders, met de Nederlandse nationaliteit, van 18 jaar en ouder mogen dan naar de stembus. Zij stemmen daarmee ook indirect voor de Eerste Kamer, want de Statenleden kiezen op maandag 27 mei 2019 de nieuwe leden van de Eerste Kamer. Op dezelfde verkiezingsdag kunnen wij ook onze stem gaan uitbrengen voor het waterschap of hoogheemraadschap in onze omgeving.
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: