woensdag, mei 18, 2022
HomeDen HelderVan de politie in Den Helder en Alkmaar

Van de politie in Den Helder en Alkmaar

Den Helder – De politie heeft zaterdagavond rond 20.45 op de Koningstraat een 41-jarige man uit Den Helder aangehouden.

Hij bedreigde een 21-jarige plaatsgenoot, die in de Koningstraat met een vriend stond te praten, met een kettingzaag. Politieagenten waren voor een andere melding in de Koningstraat aan het werk, toen zij plotseling het geluid van een kettingzaag hoorden. Toen zij poolshoogte gingen nemen zagen zij de verdachte achter een andere man aanlopen.

De agenten grepen in en sommeerden de man de kettingzaag weg te leggen, toen hij dit niet deed, hebben zij pepperspray gebruikt om hem onder controle te brengen. De verdachte is ingesloten en de politie doet nader onderzoek naar zijn motieven.

Inbreker mishandelt drie politieagenten

Alkmaar| APB  – De politie heeft zondagmorgen rond 05.40 uur een 44-jarige man aangehouden, die verdacht wordt van een inbraak in een schuur aan de Herenweg.

Toen de politie arriveerde was de verdachte reeds vertrokken, doch met behulp van een politiehond werd de man aangetroffen in de omgeving. De verdachte vluchtte en zwom een sloot over en gooide een fiets naar een politieagente, die daardoor lichtgewond raakte aan haar hand. Een andere agent liep de verdachte op de Achterweg tegen het lijf en ondanks het gebruik van pepperspray wist de verdachte hem een slag in het gezicht te geven en ging er weer vandoor. Daar liep hij de volgende diender tegen het lijf, die eveneens pepperspray gebruikte. Ook nu gebruikte de verdachte geweld en sloeg hij de agent. Hierbij kwam de verdachte ten val en kon hij uiteindelijk worden aangehouden. De verdachte in voor nader onderzoek ingesloten

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: