zondag, oktober 2, 2022
HomeFraudehelpdeskVakantiereis geboekt via Zonfly.nl?

Vakantiereis geboekt via Zonfly.nl?

De politie is begonnen met een onderzoek naar de praktijken van Zonfly.nl.Vakantiegangers die hun reis boekten bij dit bedrijf, kregen na betaling een vervalste boekingsbevestiging. Sommigen stonden al op Schiphol en ontdekten daar dat zij niet op de passagierslijst stonden.

De politie adviseert dan ook mensen die hebben geboekt bij Zonfly aangifte te doen van internetoplichting bij het Meldpunt Internetoplichting (MIO). Dit kan via de website van de politie. Het meldpunt is opgericht door de politie.

Faillissement

De Fraudehelpdesk waarschuwde begin deze maand voor het bedrijf dat zich voordoet als een bedrijf dat al jaren bestaat. Maar Zonfly.nl is pas sinds januari ingeschreven bij de KvK onder de naam Longfly. Zonfly.nl verstuurt nu e-mails naar gedupeerden waarin het beweert failliet te zijn. Toch is er van dit faillissement niets bekend bij de KvK.

Vervalsing

De mensen die een reis boekten, kregen na betaling een boekingsbevestiging. Daarin stond dat de vakantieganger op de aangegeven datum met een bepaalde vliegmaatschappij zou vertrekken, maar het toegestuurde e-ticket bleek een vervalsing.

Advies

Als u heeft geboekt en binnenkort weggaat, neem dan contact op met de vliegmaatschappij waarmee u zou vliegen om uw boeking te controleren.

Let sowieso altijd op als u online een vakantie boekt, volg onze checklist om de kans op oplichting te verkleinen.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: