woensdag, mei 18, 2022
HomeNieuwsTwee workshops ‘ Reliëf in klei ’ door Sandra Smits

Twee workshops ‘ Reliëf in klei ’ door Sandra Smits

Hoorn – 2 augustus 2018 – Op dinsdag 28 augustus en dinsdag 25 september a.s. verzorgt Sandra Smits van Keramiekatelier “Pottenkijkerij” in Andijk een tweetal workshops ‘ Reliëf in klei ’.

Op een tableau van verse klei (afmeting maximaal 30 x 30 cm) maken de deelnemers afdrukken en structuren aan. Zo ontstaat er een driedimensionale afbeelding (reliëf). Deelnemers mogen zelf voorwerpen meenemen om deze structuren aan te brengen. Daarbij valt te denken aan kant, schelpen, plastic pasjes, uitsteek deegvormen of kralen. Die persoonlijke materialen bekrachtigen het levensverhaal van de deelnemer en geven verdieping in het landschap. Letterlijk en figuurlijk. 

Na de workshop hebben de tableaus tijd nodig om te drogen. Wanneer dat is gebeurd, zal Sandra Smits de tableaus bakken in een keramiek oven. Een maand later volgt de 2e (vervolg) workshop waarin het werk wordt voorzien van een glazuurlaag; kleurrijk of juist sober. Daarna worden de tableaus nog een keer gebakken.  

Het leven is als een landschap met haar pieken en dalen. Tijdens de workshop “ Reliëf in klei ” geef je vorm aan jouw landschap.”

Data Reliëf in klei :

  • Workshop 1 (reliëf maken): Dinsdag 28 augustus 2018 van 19.00 tot 21.00 uur.
  • Workshop 2 (glazuren): Dinsdag 25 september 2018 van 19.00 tot 21.00 uur.

Bijdrage in de kosten:

De eigen bijdrage voor de twee workshops bedraagt in totaal € 25,–, inclusief alle materialen, koffie en thee. 

Aanmelden: administratie@inloophuispisa.nl of www.inloophuispisa.nl of via de gastvrouw van Inloophuis Pisa.

Begeleiding:

Sandra Smits is vanaf de start vijf jaar lang als gedreven en enthousiast begeleider van het Creatief Atelier aan Inloophuis Pisa verbonden geweest. Inmiddels heeft zij haar eigen Keramiekatelier “Pottenkijkerij” in Andijk.

Inloophuis Pisa

Inloophuis Pisa is een inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Voor meer informatie over het inloophuis raadpleegt u www.inloophuispisa.nl.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: