donderdag, december 1, 2022
HomeNieuwsTrekkerstrek Wogmeer groot succes

Trekkerstrek Wogmeer groot succes

WOGMEER – Zondagochtend om 11:00 is de Trekkertrek in Wogmeer gestart.

Ondanks de regenachtige ochtend zijn de bezoekersaantallen goed. Later op de middag brak de zon alsnog door.

Korte geschiedenis Wogmeer

De polder de Wogmeer werd in 1608 drooggelegd en in 1609 verkaveld onder het toeziend oog van de Alkmaarse landmeter Gerrit Dirksz Langedijk. De belangrijkste financier van het project was Jacob van Duvenvoorde (1574-1623), heer van Obdam en Hensbroek.

Eén van de zes molens die bij de drooglegging gebruikt is, genaamd Nieuw Leven, staat nog steeds op de westzijde van de ruim 12 km lange dijk die om de Wogmeer ligt.

De polder, die ingeklemd ligt tussen de dorpen Spierdijk, Ursem, Hensbroek en Obdam, is 680 hectare groot. Het meeste land wordt gebruikt voor bloembollenteelt, akkerbouw en voedselwinning ten behoeve van de veeteelt.

Van 1979 tot 2007 behoorde het tot twee gemeentes, de gemeenten Obdam en Wester en Wester-Koggenland, daarvoor behoorde het tot de gemeente Obdam en Hensbroek.

Trekkerstrek Wogmeer

Dit jaar verscheen de 7.0 ton klasse als eerste op de baan en sloot de 3,6 ton Supersport de dag af.

Whispering_GiantNaast de verschillende klasses lieten verschillende spectaculaire demo machines zien hoeveel vermogen zij in huis hebben. O.a. de Whispering Giant (met turbine motoren) en de Next Sensation zullen aan de start verschijnen.

 

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: