donderdag, december 1, 2022
HomeFraudehelpdeskTRAP NIET IN LOTERIJTELEFOONTJES!

TRAP NIET IN LOTERIJTELEFOONTJES!

Wie wordt gebeld door een gehaaide verkoper over deelname aan een loterij, moet goed op zijn hoede zijn. Voor u het weet gaat u akkoord met een abonnement omdat u denkt dat het om Nederlandse staatsloten gaat, maar uiteindelijk blijkt u vast te zitten aan bijvoorbeeld een Duitse loterij.

Duitse loterijen

De beller maakt gebruik van snelle verkooppraatjes. Consumenten denken dat ze spreken met iemand van de Nederlandse Staatsloterij, maar blijken iemand aan de lijn te hebben die belt namens een buitenlands bedrijf. Deze loterijen hebben geen vergunningen in Nederland en handelen dus in strijd met de wet.

Het is in Nederland sowieso verboden kansspelen aan te bieden. Op de site van de Kansspelautoriteit kunt u controleren welke bedrijven een vergunning hebben voor het aanbieden van kansspelen in ons land.

Advies

Als u opeens een abonnement heeft op zo’n loterij, neem dan schriftelijk of per mail contact op met het bedrijf. Laat weten dat er geen sprake is van een geldige overeenkomst, omdat de loterij zonder vergunning heeft gehandeld. Aangezien het contract niet geldig is, eist u uw geld terug. Vraag daarnaast uw gegevens te verwijderen uit de administratie.

Stel ook uw bank op de hoogte. Mogelijk volgen er meer afschrijvingen, dus u kunt het beste het rekeningnummer blokkeren.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

Achtergrond

De Griekse politie heeft twee mannen opgepakt die meer dan 360.000 mensen in Duitsland hebben opgelicht. Met hun praktijken zouden ze minstens 36,5 miljoen euro hebben buitgemaakt.

Het gaat om twee Duitse burgers van Griekse afkomst. Zij zouden tussen 2009 en 2012 hun slachtoffers abonnementen hebben aangesmeerd voor niet-bestaande loterijen.

Ze belden mensen die bij andere gokbedrijven stonden geregisteerd en vroegen dertig euro voor een abonnement op een loterij waarbij geldprijzen of een gratis vakantie kon worden gewonnen. De gegevens van hun slachtoffers hadden ze op illegale wijze verkregen.

De mannen zijn eigenaar van twee bedrijven in de Atheense wijk Kolonaki. Waarschijnlijk werden die bedrijven gebruikt om hun buit wit te wassen.

De oplichters werden gearresteerd in nauwe samenwerking met het Openbaar Ministerie van Krefeld en de Duitse federale recherche (BKA). Het is de verwachting dat het duo wordt uitgeleverd aan Duitsland.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: