maandag, augustus 15, 2022
HomeZorgInloophuis PisaThemabijeenkomst ‘Met kinderen praten over kanker’

Themabijeenkomst ‘Met kinderen praten over kanker’

Hoorn -3 april 2019- Op donderdag 16 mei a.s. van 19.30 tot 21.00 uur, verzorgt Nel Kleverlaan bij PISA aan de Draafsingel 59 in Hoorn een bijzondere themabijeenkomst over het praten met kinderen over kanker.

Met (klein)kinderen over kanker praten is heel bijzonder. Niet alles is echter in woorden te vatten. Ook tekeningen, gedrag en prestaties kunnen duidelijk maken wat kinderen bezighoudt. Wat zijn hun vragen en hoe reageren ze als ze worden geconfronteerd met kanker in het gezin? Door te luisteren, te kijken en hen indien nodig bij te sturen kunnen we kinderen en jongeren helpen.

Nel Kleverlaan (psycholoog, auteur, regisseur en oud-coördinator van ’t Praethuys in Alkmaar), is gespecialiseerd in kinderen en jongeren die te maken hebben met kanker. Ze komt op 16 mei bij PISA vertellen wat zij weet, ziet en hoort. Daarnaast zal ze tips aanreiken over hoe er samen de schouders onder te zetten. De stichting ‘Verdriet door je hoofd/Kankerspoken’ is bovendien aanwezig met een stand met boeken en materialen.

De avond is voor iedereen die zich bij dit onderwerp betrokken voelt. Uiteraard zijn ook de kinderen en jongeren zelf van harte welkom.

PISA vraagt voor deelname aan deze avond een bijdrage in de kosten van 5 euro per persoon, inclusief koffie en thee. Inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur.

Aanmelden voor deze bijzondere avond kan via administratie@inloophuispisa.nl, www.inloophuispisa.nl of bij de gastvrouw of -heer in PISA.

Image courtesy of H-TC
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: