vrijdag, december 2, 2022
HomeNieuwsTEAMS ACHTERVOLGING, MASS START EN TEAM SPRINT GESELECTEERD

TEAMS ACHTERVOLGING, MASS START EN TEAM SPRINT GESELECTEERD

sven-kramer-jan-blokhuijsen-koen-verweij-tp-wk-afstanden-2013-soenar

Geert Kuiper heeft in Obihiro de ploegen voor de achtervolging, mass start en team sprint bekendgemaakt voor de eerste ISU World Cup in Japan.

Op de ploegachtervolging van zaterdag komen Sven Kramer, Koen Verweij en Wouter olde Heuvel op het ijs. Voor Olde Heuvel betekent het een terugkeer in de ploeg waarvoor hij drie jaar lang niet werd geselecteerd. Kramer en Verweij maakten deel uit van het gouden olympische trio. Jan Blokhuijsen, ook lid van die ploeg, ontbreekt in Japan bij de World Cup.

Bij de dames rijden Marrit Leenstra, Ireen Wüst en Marije Joling de team pursuit.

Op zondag staat voor zowel de dames als de heren de mass start op het programma en daarvoor heeft Kuiper bij de heren Gerben Jorritsma en Douwe de Vries uitgekozen. Jorritsma won de selectiewedstrijd in Thialf en hij was in de zomer bij een testwedstrijd ook al de sterkste. De Vries zal hem bijstaan. Bij de dames rijdt specialiste Irene Schouten. Zij wordt vergezeld door Rixt Meijer.

Naast de team pursuit en de mass start staat in Obihiro ook de team sprint op het programma. Op dit onderdeel heeft Kuiper bij de dames Thijsje Oenema, Margot Boer en Sanneke de Neeling geselecteerd en bij de heren Pim Schipper, Hein Otterspeer en Stefan Groothuis. Zij zullen zaterdag na de ploegenachtervolging in actie komen.

Bron : Schaatsen.nl

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: