zondag, november 27, 2022
HomeKerkenSTRATEGISCH BELEID VOOR SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP

STRATEGISCH BELEID VOOR SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP

In september 2015 start het leeratelier ‘sociaal ondernemerschap in een vitale economie’, van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) en Social Enterprise NL. Het leeratelier richt zich op strategische beleidsmakers van grote en middelgrote gemeenten die strategisch beleid willen formuleren voor sociaal ondernemerschap.

Sociale ondernemingen leveren zowel economische als maatschappelijke waarde voor de samenleving en bieden grote kansen voor gemeenten. Sociale ondernemingen kunnen de lokale economie versterken, bijvoorbeeld door het ophalen van het grofvuil uit te besteden aan een sociale onderneming die hiermee ook werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking creëert of door een leegstaand pand over te dragen aan een enthousiaste ondernemer die hier een nieuwe bestemming voor vindt en frisse dynamiek in een buurt creëert. Dit soort samenwerkingen is echter niet vanzelfsprekend.

Hoe kom je tot een goede samenwerking? Volstaat het om klassiek beleid op te stellen? Welke balans moet er gevonden worden tussen sturen en loslaten? Wat voor experimenteerruimte is nodig? Hoe creëer je een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor sociale ondernemingen? Hoe wordt maatschappelijke waarde gewaardeerd?

De NSOB en Social Enterprise NL hebben samen een leeratelier ontworpen dat antwoord geeft op deze vragen. In het leeratelier worden colleges over de beleidscontext gecombineerd met concrete vraagstukken en handvatten. Het leeratelier richt zich op strategische beleidsmakers van grote en middelgrote gemeenten die strategisch beleid willen formuleren voor sociaal ondernemerschap.

Croqqer

Social Entrepeneurschap wordt ook gedragen door Croqqer. Zoekt u iemand voor een bepaalde klus, hebt u niet veel budget meer om iemand daarvoor in te huren? Vraag dan gerust om hulp via www.croqqer.com eventueel voor een tegenprestatie anders dan voor geld. Croqqer onderscheidt zich van klussites door een verzekering dat uw klus ook goed word uitgevoerd. Er wordt niet eerder uitbetaald nadat er twee duimen omhoog gaan, van zowel de kluisaanbieder als van de klusoppakker.

Croqqer is ook in uw regio actief.

 

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: