woensdag, mei 18, 2022
HomeNieuws“ Spelen voor je leven " nieuwe activiteit Inloophuis Pisa

“ Spelen voor je leven ” nieuwe activiteit Inloophuis Pisa

Inloophuis Pisa presenteert met trots een vernieuwde activiteit: “ Spelen voor je leven “. Deze activiteit gaat op dinsdag 27 februari a.s. (opnieuw) van start!

¨ Spelen voor je leven ” is in het leven geroepen voor mensen die direct of indirect met de gevolgen van kanker te maken hebben. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat het spelen van theater kan bijdragen tot verwerking en dat veel mensen door het spelen ontspanning, afleiding, plezier, veiligheid en vrijheid ervaren. Tevens is het binnen theater mogelijk om uit te proberen, te creëren en samen te zijn. Door toneel te spelen kun je dat wat er in je speelt tot uitdrukking brengen. Toneelspelen met lotgenoten geeft positieve energie, hoop, zelfvertrouwen en een sterk gevoel van saamhorigheid.

¨ Spelen voor je Leven ¨ opnieuw leven in geblazen

Na de start in 2014 en het succes van “Pisa op de Planken” in november 2017 zal de vaste activiteit “Spelen voor je Leven” in Inloophuis Pisa nieuw leven worden ingeblazen en wel vanaf dinsdag 27 februari 2018. Als je niet zolang wilt wachten, kun je al (gratis en vrijblijvend) kennis maken met ‘Spelen voor je leven’ op de Open Dag van Pisa op zaterdag 3 februari 2018 van 12.00 tot 16.00 uur.

We beginnen met leuke speloefeningen die worden verbonden door een thema. Daarbij wordt er continu gekeken naar de behoefte van de groep en de individuele deelnemers. De inhoud van de bijeenkomsten zal vanuit dat oogpunt gemaakt worden. Het spel zal nooit los staan van én nooit volledig gericht zijn op kanker. Het is een ontspannen moment waarin we met elkaar al spelend plezier zullen beleven.”

Ervaring is niet nodig…

Ervaring met toneel spelen is helemaal niet nodig, plezier met elkaar staat voorop! Spelen voor je leven”” is, net als “Zingen voor je leven”, een initiatief van Stichting Kanker in Beeld; verwerking door expressie.

Vanaf 27 februari 2018 vindt ‘Spelen voor je leven’ elke maand plaats op dinsdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur. De kosten bedragen € 7,50 per keer, inclusief koffie en thee. De begeleiding is in de kundige handen van Michèl Snoek. Michel is afgestudeerd dramatherapeut en speler bij Verhip.

Michèl is zelf geconfronteerd met kanker en speelde de hoofdrol in “De reis van je leven”.

Aanmelden: administratie@inloophuispisa.nl of via www.inloophuispisa.nl of bij de gastheer of gastvrouw in Inloophuis Pisa.

Image courtesy of Redactie Noordkop Actueel | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: