donderdag, mei 19, 2022
HomeNieuwsSlachtoffer neptelefoontjes: 'Je schrikt je toch rot'

Slachtoffer neptelefoontjes: ‘Je schrikt je toch rot’

In Noord-Holland zijn veel mensen de afgelopen week benaderd met ‘doodsberichten’ van een nepagent. De politie spreekt van een zieke grap en benadrukt dat slecht nieuws nooit telefonisch wordt gebracht, maar altijd door agenten persoonlijk.

Marian Heijmans uit Nijmegen is een van de slachtoffers en zegt: ,,Het was echt heel naar. Toen ik hem doorhad, begon hij me hard uit te lachen.” De politie zegt via RTV-NH dat het momenteel in onderzoek is.Heijmans werd een paar dagen geleden benaderd, zo vertelde ze aan het AD :

,,Hij belde op mijn werktelefoon. Het was een man, ik dacht met Antilliaans accent. Hij zei dat-ie De Boer heette en van de ‘politie technische recherche’ was. Hij vroeg specifiek naar mijn naam, want ik nam eerst op met de bedrijfsnaam. En toen zei hij: ‘ik heb naar nieuws voor u, uw moeder is overleden’.”

Marian had ‘geluk’, want haar moeder is al in 2009 overleden, dus ze kreeg al argwaan. De beller zei dat hij zich vergist had en dat het om haar vader ging. Die leeft nog wel. Toch voelde Marian nattigheid. Ze vroeg steeds meer naar de identiteit van de beller. ,,Op een gegeven moment begon hij hard te lachen. Je moeder, je moeder, ja, je moeder, riep hij maar,” vertelt Marian. ,,Toen heb ik neergelegd.”

Je schrikt je toch rot
De Nijmeegse ontdekte later dat iemand in de Hema ook was gebeld en volkomen overstuur in tranen naar huis geholpen moest worden omdat zogenaamd geliefden waren overleden. ,,Je schrikt je toch rot. Het is echt een nare grap,” zegt Marian. ,,Maar de bedoeling ervan ontgaat me helemaal. Hij was niet op geld uit of zo.”

De politie Den Haag kreeg de afgelopen dagen tien meldingen binnen. Het is nog niet bekend of één of meerdere mensen achter de telefoontjes zitten. De politie heeft de bellers nog niet weten te traceren.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: