woensdag, mei 18, 2022
HomeNieuwsSENIORWEB VAN 2 NAAR 9 LEERCENTRA IN WEST-FRIESLAND MET WESTFRIESE BIBLIOTHEKEN

SENIORWEB VAN 2 NAAR 9 LEERCENTRA IN WEST-FRIESLAND MET WESTFRIESE BIBLIOTHEKEN

Tijdens hun Open Week van 21-27 januari breidt het SeniorWeb in West-Friesland in samenwerking met Stichting Westfriese Bibliotheken uit van twee naar negen leercentra, waar senioren in eigen tempo vertrouwd kunnen raken met computers, internet en andere digitale middelen.

Er waren al twee leercentra in de regio: de Bibliotheek Hoogkarspel en O&O De Molenwoid in het wijkactiviteitencentrum van Midwoud. Nu zijn er nog eens zeven leercentra aangewezen bij de Westfriese Bibliotheken in Stede Broec, Enkhuizen, Medemblik, Wervershoof, Opmeer, Obdam en De Goorn.

Van eerste keer op de computer tot Virtual Reality

In de leercentra bij de Westfriese Bibliotheken kan iedereen terecht, ook wie niet lid is van de Bibliotheek of SeniorWeb. Er worden computercursussen gegeven voor wie nog (vrijwel) geen ervaring heeft met computers en internet (Klik & Tik) en cursussen om te leren omgaan met de Digitale Overheid (Leren werken met DigiD).

In Stede Broec, Enkhuizen, Hoogkarspel en Opmeer zijn bovendien maandelijkse inloopuren voor wie vragen heeft of tips wil uitwisselen over tablets, smartphones, e-books of computers. En – met uitzondering van Opmeer – vind je op deze locaties domoticahuisjes met slimme apparaten die het mogelijk maken om langer lekker thuis te blijven wonen.

Senioren die een stap verder willen zijn welkom om de nieuwste technologie zoals Virtual Reality, robots en 3D printen te ontdekken in de DigiLABs van Stede Broec en Opmeer: alleen of samen met hun kleinkind.

Platform met 150.000 leden

SeniorWeb is een landelijke ledenvereniging zonder winstoogmerk, die computerhulp biedt aan senioren. De 150.000 leden kunnen gebruik maken van het online platform met cursussen, tips en weetjes. Daarnaast heeft SeniorWeb meer dan 400 cursuslocaties waar vrijwilligers (zelf ook senioren) cursussen geven en inloopuren begeleiden, met engelengeduld. SeniorWeb werkt daarvoor onder meer samen met openbare bibliotheken in het hele land.

eHealth Week

Deze week staat Stichting Westfriese Bibliotheken in samenwerking met Omring in 5 dorpen met een bus vol mogelijkheden voor digitale ondersteuning in de zorg (eHealth). Denk bijvoorbeeld aan beeldzorg met tablets, pijnbestrijding met Virtual Reality en bewegingsoefeningen met de zorgrobot. Loop binnen en vraag meteen naar informatie over de computercursussen en inloopuren bij de bibliotheek:

  • Maandag 21 januari van 13:00 – 16:00 uur, Nieuwstraat in Medemblik
  • Dinsdag 22 januari van 10:00 – 16:00 uur, ’t Wuiver in Spanbroek
  • Woensdag 23 januari van 10:00 – 16:00 uur, Westerstraat in Enkhuizen
  • Donderdag 24 januari van 10:00 – 16:00 uur, Streekhof in Bovenkarspel
  • Vrijdag 25 januari van 10:00 – 15:00 uur, Raadhuisplein in Hoogkarspel

Meer informatie

Voor meer informatie, ga naar www.westfriesebibliotheken.nl of bel 0228 743 943

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: