zondag, november 27, 2022
HomeSchagenSamenwerking Hollands Kroon en Schagen Kruispunt N248 Wadway

Samenwerking Hollands Kroon en Schagen Kruispunt N248 Wadway

Kruispunt na werkzaamheden verkeersveiliger

Gemeente Schagen en Hollands Kroon pleitte samen met bewoners vorig jaar bij de provincie voor een betere verkeersveiligheid van twee kruispunten op de N248. Op één van de kruispunten, bij de Wadweg, vond in 2020 een ongeval plaats met dodelijke afloop. Het slachtoffer was een 16- jarige scholier. Na onderzoek en participatie start WaakSaam in opdracht van de provincie met de werkzaamheden op het kruispunt N248-Wadweg. Het start op maandag 28 februari om 07.00 uur en op vrijdag 4 maart om 16.00 uur zijn de werkzaamheden klaar, afhankelijk van het weer.

Planning en omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden is een deel van de N248 tussen hectometerpaal 6.6 en 7.2 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De omleidingsroute voor doorgaand verkeer gaat via de N241 en N242. Voor fietsverkeer is er geen stremming. Aanwonenden en overig (gemotoriseerd) bestemmingsverkeer kunnen geen gebruik maken van de kruising en volgen de omleidingsborden op locatie. Spoedritten van de nood- en hulpdiensten hebben altijd doorgang via het werkgebied.

Realiseren drempels en snelheidsverlaging

De aanpassing van het kruispunt bestaat onder andere uit het verlagen van de maximum snelheid van 80 km/u naar 50 km/u. En het realiseren van drempels om het verkeer af te remmen. Daarnaast wordt het fietspad fysiek gescheiden van de provinciale weg door een haag. De provincie en gemeenten denken dat met deze aanpassingen de verkeersveiligheid flink verbeterd. De fietsoversteek zal duidelijker te zien zijn en met de verlaging van de snelheid zien automobilisten en fietsers elkaar beter.

Wethouder Hans Heddes zegt: “ik ben verheugd dat er aanpassingen komen voor een betere verkeersveiligheid. Fijn dat overheden en bewoners constructief en snel hebben samengewerkt”.

Later dit jaar volgt een aanpassing van het kruispunt in Kolhorn om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: