vrijdag, december 2, 2022
HomeNieuwsRonde van de Westfriese Omringdijk

Ronde van de Westfriese Omringdijk

De fietstochten voor prestatie- én recreatiefietser gaan over de hele dijk (135 km) of over deeltrajecten van 50 of 80 km. Fietst u ook mee met deze prachtige tocht? Een fietstocht voor jong en oud. Voor iedereen wat wils.

Een dijk van een dijk

Een dijk van een dijk’, ‘Wereldwonder onder de wielen’, ‘De dijk slingert als een groen lint door het landschap van Noord-Holland’, ‘Je koike d’r je ouge uit’. Indrukwekkende krantenkoppen die de afgelopen jaren opvallend in de pers verschenen. In samenwerking met Le Champion heeft programmabureau Westfriese Omringdijk de Ronde van de Westfriese Omringdijk in nieuwe stijl op de kaart gezet. Vanaf de start in 2010 was de nieuwe Ronde meteen al een succes met een jaarlijks groter deelnemersveld. Van gemiddeld 1.700 in de eerste jaren tot bijna 2.500 in het afgelopen jaar.

Editie 2015

Op zondag 12 juli vindt de 5e Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats. De Ronde kent drie verschillende afstanden, elk te volgen vanuit de startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn. De afstand van 135 km over de gehele Omringdijk is een prestatieve toertocht voor de meer getrainde wielrenner. Voor recreatieve fietsers en beginnende racefietsers zijn afstanden van 50 km en 80 km uitgezet. Deze kortere routes vanuit dezelfde vier startplaatsen gaan voor een deel over de Omringdijk en voor een deel door het binnen de dijk gelegen Westfriese landschap. Waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden is dat ook de deelnemers aan een korte afstand een optimale belevingswaarde ervaren.

Er zijn vier startlocaties:

  • Alkmaar
  • Hoorn
  • Enkhuizen
  • Kolhorn
Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: