zondag, oktober 2, 2022
HomeGemeenteRegionale Veteranendag 20 juni 2015

Regionale Veteranendag 20 juni 2015

Honderden veteranen

Tijdens de tweede regionale veteranendag verwelkomt dit jaar gastgemeente Medemblik honderden veteranen in actieve en postactieve dienst. De gemeente Medemblik doet dat namens de zeven Westfriese gemeenten.

Het evenement vindt plaats aan boord van een schip, afgemeerd bij het oude stadhuis in Medemblik. Bijzonder dit jaar is de kranslegging op het water om de verbondenheid van de veteranen met de koopvaardij en de overzeese gebiedsdelen te symboliseren en de medewerking van het KNRM.

Op de Dutch Wall of Honour die bij het station staat kan een ieder zijn respect betuigen door een anjer te pakken en een boodschap achter te laten.

Zeventig jaar bevrijding

De veteranendag is een mooi moment om stil te staan bij zeventig jaar bevrijding. Het is tevens een eerbetoon aan hen die zich toen en nu hebben ingezet in dienst van de vrede.

Burgemeester Frank Streng: ‘Zij zetten op veel plekken in de wereld hun leven op het spel voor de vrede. Voor mij is Artikel 1 van de Grondwet van belang. Het naleven van deze wet zorgt ervoor dat wij in Nederland 70 jaar in vrijheid kunnen leven. Dat dit niet vanzelfsprekend is zien we in veel landen om ons heen’.

Organisatie

De organisatie van de regionale veteranendag is in handen van een werkgroep namens de zeven Westfriese gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.

Deze veteranendag wordt één keer in de vijf jaar georganiseerd. De veteranen hebben inmiddels via hun eigen gemeente een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

De aanmelding dient uiterlijk Regionale Veteranendag 20 juni 2015 aanstaande 2 juni binnen te zijn. Dus bent u veteraan en heeft u zich nog niet aangemeld, doe het nu!

Meer informatie

Het volledige programma en meer informatie vindt u op www.medemblik. nl/veteranendagwestfriesland.

U kunt ook contact opnemen met het bestuurssecretariaat van gemeente Koggenland, Mirella Borst via telefoon (0229) 54 83 95 of e-mail bestuurssecretariaat@koggenland.nl.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: