vrijdag, december 2, 2022
HomeNieuwsRegionale bloemlezing uit het nieuws

Regionale bloemlezing uit het nieuws

Koggenland.nieuws.nl richt zich ook op de buurgemeenten. Dat zijn Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Langedijk, Medemblik, Opmeer en Schagen.
Broekerveiling in Langedijk

Langedijk – Museum Broekerveiling is op zoek naar tuinder Blokker. Groene vingers of tuindersbloed in de aderen hoeft hij niet te hebben. ,,Het is belangrijker dat hij goed met het publiek om kan gaan´´, vertelt conservator Lisette Zijp. Overigens, de tuinder mag ook best.

Heerhugowaard – Afgelopen vrijdag reisden de zaalvoetballers van DVO Wognum Nicols af naar Heerhugowaard om daar tegen de reserves van FC Marlene de laatste competitiewedstrijd te spelen. Bij winst zou DVO direct veilig zijn. Het was een bizarre wedstrijd met een grillig scoreverloop dat slechts één punt opleverde.

Bergen – Het scenario dat vooraf al waarschijnlijk leek is ook realiteit geworden schrijft het Noord Hollands dagblad. De leden van BSV Bergen gaan op 11 mei definitief stemmen of het clubbestuur verder mag gaan met de fusiebesprekingen met Berdos. Net als bij de buren.

Heiloo – De voorbereidingen voor het Oranjebal in Heiloo zijn begonnen.

Castricum – Ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander staat de Vondst van de Maand-vitrine in Huis van Hilde vanaf 24 april in het teken van het Nederlandse koningshuis. Te zien zijn archeologische vondsten uit de regio met daarop afbeeldingen van leden van het koningshuis. De Vondsten…

Schoorl – De binnenduinrand van de Schoorlse Duinen is rijk aan vogels. Vooral in het voorjaar kan je hier in de vroege morgen genieten van hun zang. De Schoorlse Duinengids van Staatsbosbeheer gaat in de meivakantie met je op onderzoek en kan je veel over de vogels vertellen…

Heerhugowaard – Naar aanleiding van het boek dat Piet de Goede over De Noord uitbracht, kunnen de lezers in De Koerier en op dichtbij.nl de tweewekelijkse rubriek ´Eén Noordender een beetje bekender´ lezen. Hierin gaat Piet in gesprek met iemand uit De Noord. Deze…

Alkmaar – Een feestje is zaterdagnacht in Alkmaar behoorlijk uit de hand gelopen. Althans, daar gaat uw redactie van uit. Op Facebook is zondag namelijk een foto van een gevonden kunstgebit geplaatst.

Alkmaar – De firma Van der Linde mag aan de Vuurtorenweg bij De Cocksdorp geen vierde vakantiewoning bouwen. Dit heeft de bestuursrechter in Alkmaar bepaald. Het recreatiebedrijf had de rechter eind januari ingeschakeld om toestemming..

Koedijk – Bij SV Koedijk kunnen kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar de komende maand mei gratis meetrainen met de mini-pupillen. Op deze wijze kunnen zij zonder enige verplichting, onder begeleiding van deskundige trainers, ontdekken of het voetbalspel bij ze past.

Hoorn – Zaterdagmiddag is een 96-jarige vrouw bij een aanrijding met een auto op de Heusmolen in Hoorn ernstig gewond geraakt. Het ongeval gebeurde rond 12.00 uur. De bestuurder van de auto is na de aanrijding doorgereden.

Heiloo – De gemeente Heiloo is van plan om reclameborden te gaan plaatsen op alle rotondes in Heiloo. Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van reclameborden op alle rotondes in Heiloo.

Alkmaar – De Alkmaarse gemeentesecretaris Coen Aalders is op non-actief gezet. “Zijn financiële documenten waren onjuist en onvolledig, waardoor de Alkmaarse begroting voor 2016 gebaseerd is op mogelijk valse voorstelling van zaken.” Dat zegt een ingewijde, Volgens hem is begin deze week gemeentelijk personeel…

Alkmaar – Groei & Bloei afdeling Alkmaar houdt donderdag 30 april een lezing over rozen. De lezing in wijkcentrum Mare Nostrum aan de Arubastraat 2 wordt verzorgd door Kwekerij Meijer en begint om 19.30

Heiloo – Dinsdag 21 april stond bij het PCC in het teken van de sportaccent sportdag. Vijf sportaccentscholen uit…

Plotseling vliegtuig geparkeerd in Middenmeer.
Plotseling vliegtuig geparkeerd in Middenmeer.

Middenmeer – Een ongebruikelijk gezicht: op de Industrieweg in Middenmeer stond vrijdagmiddag een vliegtuig geparkeerd.

Niedorp – Nieuwe Niedorp heeft in een leuk duel verrassend met 4-3 gewonnen van Schagen.Later meer over deze wedstrijd;Periodekampioen DWOW begon goed tegen Con Zelo.

Schagen – 26-04-2015 Regio – Met de finish in zicht neemt de spanning bij de voetbalploegen in 3A flink toe. Bij de wedstrijd tussen Kleine Sluis en VVW stond na precies zeven minuten voetbal al.

Schagen – De spanning in de vierde klasse A van het regionale amateurvoetbal is onderweg naar het kookpunt. Van de top vijf wist alleen Geel Zwart de volle winst te behalen, 3-2 tegen VZV. Sam Glas was het goudhaantje in ‘t Zand waar hij een 1-2 achterstand.

Spanbroek – De ontsnapte kraanvogel van Jan Koomen uit Spanbroek is terug. Zaterdag dook de kraanvogel op tussen de kippen van Peter Ruitenberg in De Weere en die lokte het beest met een bakje voer.

Enkhuizen – De pedalen draaien flink in het rond, maar de fietsers komen geen meter vooruit. Althans, zo lijkt het in Ut Glazen Huusj.Drie dagen non-stop fietsen tegen kanker in Ut Glazen Huus voor Alpe d’Huzes.

Zwaagdijk – Afgelopen maand werd weer het enige echte JB Dart Trophy georganiseerd! Op 17 april waren er 20 darters aanwezig die deelnamen aan de editie van dit jaar. Na de bekendmaking van de poule indeling gingen we snel van start. Met een aantal spannende poules, barstte om 21:00 de strijd los.

Onderdijk – Zaterdag 25 april was voor de speelsters van Strandvogels MB1 een belangrijke dag. Door een zege op SEW MB1 zouden zij zich namelijk kronen tot kampioen van de voorjaarsreeks. Al vanaf de winterstop is de ploeg uitstekend op dreef, alle 8 wedstrijden werden gewonnen. Maar ja, een kampioenswedstrijd. Nu zijn Strandvogels meiden B1 kampioen.

Grootscheepse actie opgezet voro kankerpatientje  Nathaniël.
Grootscheepse actie opgezet voro kankerpatientje Nathaniël.

Medemblik – Op Koningsdag zal Marianne van Beusekom voor het gemeentehuis in Medemblik 400 kilo tomaten gaan verkopen voor Madelief en Nathaniël. Marianne heeft van Agro Care Growers in de in de Wieringermeer de tomaten gekregen om te verkopen en zo Madelief en Nathaniël te steunen in hun strijdt. Volg deze acties op Koggenland.nieuws.nl

Enkhuizen – Gearchiveerd onder:Andijk, Enkhuizen, Grootebroek, Koningsdag 2015, Wervershoof. Feestprogramma´s Koningsdag 2015 in Andijk, Grootebroek, Enkhuizen en Wervershoof

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: