donderdag, december 1, 2022
HomeGemeenteReactie gemeente Koggenland over commotie Florisstaete

Reactie gemeente Koggenland over commotie Florisstaete

Naar aanleiding van de commotie die ontstaan is rondom de bouwplannen voor de locatie Florisstaete stelde Koggenland.nieuws.nl vragen aan de betrokken partijen, waaronder de gemeente.

Wethouder Knijn onderscheidt het algemeen belang van het private belang. In de situatie van de Florisstaete ligt de bal volledig bij de aannemer die de eigenaar is van het perceel.

De verantwoording van de te saneren grond ligt bij de eigenaar ervan, de aannemer Kamp in Heerhugowaard. Die zal ongeacht de uitspraak van de Raad van State dan ook volledig bij de aannemer liggen.

De vervuilde grond is ontstaan in het verloop van de tijd en was branchegevoelig. Iedereen weet daar ook van. De gemeente ontkent niet dat weliswaar de Dorpsstraat zelf daar ook op vervuilde grond zal liggen, maar de gemeente is niet van plan om te gaan bouwen. De aannemer heeft wel bouwplannen en is ook verantwoordelijk voor de sanering ervan.

Het belang van de gemeente is dat de bouwplannen nu snel behoren te worden opgepakt door de aannemer. De rotte kies die nu ter plekke is in het dorp moet worden opgevuld.

Extra belang hecht de gemeente Koggenland ook aan het parkeerbeleid. Daardoor is er ook behoefte aan de parkeergarage die er bij opgenomen is. Hetzelfde geldt voor de extra woonruimte.

Over deze punten heeft de gemeente Koggenland volgende week op 1 juli een gesprek met de aannemer Kamp.

 

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: