woensdag, augustus 17, 2022
HomeKerkenProject Connect-IT voor verbetering onderwijs in Tanzania

Project Connect-IT voor verbetering onderwijs in Tanzania

Elk van hen zijn nu verschillende masters gestart, uiteenlopend van natuurkunde, bedrijfseconomie tot biologie en innovatiewetenschappen. Uiteindelijk hebben zij elkaar weer gevonden in hun passie.

Via de 1% Student Battle als Team Connect-IT willen zij het onderwijs in Tanzania verbeteren door leraren en leerlingen te helpen om de mogelijkheden van de IT beter te gebruiken.

De finale van de battle gaat tussen hun team en andere ondernemende studenten die ook geld via crowdfunding bij elkaar moeten zien te krijgen. Het opgehaalde geld van Connect-IT wordt gebruikt om in de kosten van installatie, software, training en ondersteuning te voorzien. De winnaar van de battle krijgt van het bedrijf Accenture Consultancy aan de Amsterdamse Zuidas een volledige betaalde reis naar het land van het project om hun plannen te realiseren. Indien zij niet winnen, wil een deel van het team evengoed op eigen kosten naar Tanzania vertrekken.

Als voorbeeld van de case noemt de woordvoerster van Team Connect-IT een monitor die defect raakt. In Afrika stoppen ze dan acuut met waar ze mee bezig willen zijn. Dan gaan ze er vanuit dat er niks meer aan te doen is: dit illustreert dat training en een goede benadering belangrijk zijn.

Onderwijs in Tanzania moet beter kunnen...
Onderwijs in Tanzania moet beter kunnen…

De studentes willen de leerlingen daarom begeleiden om ICT op een innovatieve manier te gaan gebruiken. Zij maken daarin gebruik van de eigen kracht van de Afrikanen: zij leven in een cultuur van behulpzaamheid en respect, maar vinden het ook belangrijk om te tonen wat zij al gedaan hebben (aanzien en waardering). Daarvoor heeft Team Connect-IT een dynamische website in ontwikkeling staan die ze nu apart aan het maken zijn voor de regio Tanzania. Deze website zal een aangepaste versie van Blackboard zijn. Op deze website kunnen de Afrikanen hun eigen prestaties met elkaar delen en elkaar helpen via een aparte module.

Het project doen zij naast hun studie om ervaring op te doen en is geen afstudeerproject.
Een van de teamleden heeft al ervaring opgedaan met een ontwikkelingsproject in Ghana, verder hebben ze allemaal al eens een verre reis gemaakt.

Hun doel is om voldoende geld bij elkaar te verzamelen door het organiseren van diverse evenementen. Op 29 mei is er een diner op de locatie van de Golfbaan in Spierdijk. Daarvoor heeft vakslagerij Daan Ruijter in Obdam al gehakt toegezegd. Voor de rest van het diner zijn ook al ontwikkelingen gaande. In Rotterdam wordt er sponsorzwemmen georganiseerd en verder worden er veilingen van goederen gehouden via Marktplaats, Facebook en Ebay. Via Facebook komt er dit weekend nog een veiling online te staan (facebook.com/team.connect.it).

Voorbeeld van wat er in de vaciling is te vinden.ac
Voorbeeld van wat er in de vaciling is te vinden.ac

Meer sponsors zijn altijd welkom. Dit is een uitgelezen kans voor ondernemers in Koggenland en buurgemeenten om zich van hun beste kant te laten zien.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: