woensdag, mei 18, 2022
Home112Politie in ontwikkeling

Politie in ontwikkeling

De Goorn – In deze onzekere tijd voor velen, neemt (helaas) ook de criminaliteit toe, ook in onze regio. Tegenwoordig kan alles via internet gevolgd worden. Zo ook de inbraakcijfers in de eigen regio.

De politie geeft op haar eigen site een link door waarmee u de cijfers van uw eigen regio kunt volgen.

Misdaad in Kaart

Op Misdaad in Kaart kunt u zelf zien of en waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken. Pogingen en inbraken worden getoond. De kaart wordt maandag tot en met vrijdag dagelijks voor 8.30 uur bijgewerkt. Om de privacy van gedupeerden te waarborgen, worden inbraken getoond in stippen op de kaart. De stip, met daarin het aantal inbraken, staat exact in het midden van een viercijferig postcodegebied. De stip komt dus niet overeen met een specifieke woning. Na een klik op het bolletje in een postcodegebied verschijnt een venster. De datum die hierin staat, is de datum waarop de politie kennisnam van de inbraak.

<Lees meer>

Inbraakcijfers regio Koggenland

Bekijk hieronder waar er bij u in de buurt de afgelopen drie maanden bij u in de buurt is ingebroken.

Obdam

De Goorn

Heerhugowaard

Alkmaar

Alkmaar Noord

Hoorn

Hoorn Kerssenboogerd

 

Bestuurder onder invloed weigert mee te werken

Hoorn – Op de Stationsweg heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag, even na middernacht, een 30-jarige Poolse bestuurder aangehouden.

Na een melding van een dronken bestuurder troffen agenten de auto van de verdachte aan op de Stationsweg. De bestuurder ontkende te hebben gedronken en wilde niet meewerken aan een blaastest en ook geen legitimatie tonen. Op het politiebureau bleek dat de man bovendien niet in het bezit was van een rijbewijs.Voor alledrie de zaken is proces-verbaal opgemaakt.

Wapen in beslag na straatroof

Hoorn – De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen, een 21-jarige man (woonplaats onbekend) en een 17-jarige man uit Hoorn, aan en nam een vuurwapen in beslag.

Een man uit Heerhugowaard sprak die nacht op de Roode Steen twee mannen aan. Ze liepen een eind met hem op tot in de Wisselstraat. Het tweetal bedreigde de Heerhugowaarder met een vuurwapen en beroofde hem van zijn geld.
Diverse politie-eenheden zochten in de omgeving. Voor het station kon de politie het tweetal aanhouden dankzij het opgegeven signalement. Het vuurwapen werd aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek.

Diefstal motorscooter

Hoorn – Op woensdagavond werd een 19-jarige man uit Hoorn beroofd van zijn motorscooter op de Grote Beer in zijn woonplaats.

Omstreeks 23.40 uur zat de man op zijn scooter toen er een aantal mannen aan kwamen lopen. Een van de mannen greep de motorscooter beet. Omdat het slachtoffer net gas gaf, vielen het slachtoffer en de scooter. Ook werd het slachtoffer bedreigd.

Twee mannen stapten op de scooter en gingen er mee vandoor. De anderen renden weg.

De motorscooter is een rode Gilera Runner met in het kenteken de lettercombinatie MT-NP-.

Eventuele getuigen van de straatroof worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844.

[gravityform id=”2″ name=”nieuwsbrief”]

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: