maandag, juni 27, 2022
HomeKoggenlandPolen in plaats van op Obdammerdijk omgekomen in gevaarlijke bocht Berkmeerdijk

Polen in plaats van op Obdammerdijk omgekomen in gevaarlijke bocht Berkmeerdijk

De omgekomen Polen zijn niet op de Obdammerdijk , maar zijn op de Berkmeerdijk na gevaarlijke bocht verongelukt. Hieronder meer daarover. Collega´s hebben maandagmiddag bloemen gelegd bij de plek des onheils.

Zondagavond werd een eerste bijeenkomst gehouden waarna maandagmiddag het gehele personeel in de kantine van het bedrijf bijeenkwam.

In de bedrijfskantine van Borst Bloembollen werden zij toegesproken door de bedrijfseigenaar. Ook burgemeester Posthumus kwam zijn steun betuigen en sprak het personeel toe.

Aan het eind van de onheilsweg is de gevaarlijke bocht te zien.

Op personeelinitiatief gingen de aanwezigen na afloop van de bijeenkomst naar de plek van het ongeluk aan de Berkmeerdijk. Daar werden in stilte tientallen witte tulpen gelegd. “Ik denk dat dit heel goed was”, zegt Elly Borst, zus van de eigenaar van het bedrijf. “Er is een hoek ingericht in het bedrijf en een condoleanceregister.”

De vier slachtoffers, drie jonge mannen (een van 20 jaar, twee van 21 jaar) en een vrouw van 48 jaar, werkten daar sinds een maand. Twee van de mannen zouden familie van elkaar zijn. Een van de slachtoffers laat een zeven maanden oude baby achter. Het personeel is een inzamelactie gestart om het gezin bij te staan. Morgenochtend komen nabestaanden van de slachtoffers aan in Nederland.

Gevaarlijke bocht

Het ongeval heeft niet op de Obdammerdijk plaatsgevonden, maar op de Berkmeerdijk net na een gevaarlijke bocht. Onderzoek door Koggenland Nieuws ter plaatse heeft dat uitgewezen.

Een tijdens ons onderzoek passerende boer vertelde dat vier jaar geleden bij dezelfde bocht ook al een auto uit de bocht is gevlogen.

Een tijdens het onderzoek aanwezige postbezorger vertelde vanaf Obdam regelmatig post te bezorgen in Opmeer en een andere route te nemen. Hij vertelde vanaf de Obdammerdijk en de Lutkedijk via de Nieuweweg rechtstreeks naar Opmeer / Zijdewind te fietsen. De postbezorger vond dat ook een route die logischer was geweest. De passerende boer vertelde zelf ook altijd via dezelfde route als de Polen naar Zijdewind te rijden. Namelijk na de Obdammerdijk via de Berkmeerdijk en de A.C. de Graafweg. Beide voorbijgangers hadden ook een naar gevoel op de onheilsplek.

Slecht verlichte weg

¨Ook is de Berkmeerdijk op deze plek slecht verlicht. Zeker bij onguur weer zie je de weg dan ook maar moeilijk. Straatverlichting is over een te lange afstand nauwelijks aanwezig. De wegbeheerder zou eigenlijk hier wat aan moeten doen¨, vervolgde de postbezorger. ¨Omwonenden lopen ook in het donker langs deze weg. Dat kan een levensgevaarlijke onderneming zijn. Het ongeluk heeft vrijdagavond ook in het donker plaatsgevonden.¨

Lees ook :

Vermist pools viertal mogelijk bij Obdam te water geraakt

Image courtesy of Frisia Media
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: