Nieuws Zorg & Welzijn 

Pisa helpt kankerpatienten op de planken

Bij kanker denk je niet direct aan kunst, maar … Het verwerken van alles wat met kanker te maken heeft, is een hele kunst. DOE MEE en breng Pisa op de Planken!

Vrijwilligersorganisatie PISA is het inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Het inloophuis in Hoorn biedt een breed scala aan activiteiten en lotgenotengroepen aan.

Culturele uitdaging in november 2017

Dit seizoen willen de vrijwilligers van PISA een verbinding leggen tussen al hun creatieve activiteiten en een echte theatervoorstelling op de planken zetten. Een productie die van de grond af aan opgebouwd gaat worden met onze bezoekers, met waar nodig versterking van de medewerkers. Een culturele uitdaging! In november 2017 wil PISA een afwisselende voorstelling brengen in theaters in Hoorn en Enkhuizen.

Kanker is tocht op je levensreis

Als je met kanker te maken hebt (gehad) kun je deze ervaring beschouwen als een deel van je levensreis. Een tocht die ieder op zijn of haar eigen manier moet afleggen. Wat kom je tegen of ben je tegen gekomen? Waar loop of liep  je tegen aan? Uit welke (vaak onverwachte) hoek kwam hulp? Waar heb je mee af moeten rekenen? Wat heb je geleerd of gekregen?

De voorstelling zal gaan over deze reis. Over je rugzak vol ervaringen, ballast, ontmoetingen, herinneringen, lessen. Als stenen groot en klein, ruw of glad, mooi of lelijk, lastig of luchtig.

Waaraan kan je meedoen bij PISA?

Als je het leuk vindt om mee te doen, dan kan PISA jouw inbreng goed gebruiken. Dus als je graag schrijft, het fijn vindt om te schilderen, te tekenen, te fotograferen of te zingen, als je (anoniem) even je ‘ei kwijt wilt’, dan hoort PISA het graag. Je kunt je aanmelden voor workshops op het gebied van zang, creatief vormgeven en schrijven of dichten.

Voor mensen die het leuk vinden om letterlijk op de planken te staan organiseert PISA een extra workshop Theater.

Mail naar administratie@inloophuispisa.nl en laat weten wat jij zou willen bijdragen.

Samen kunnen we deze droom waarmaken en een geweldige voorstelling neer zetten.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: