vrijdag, december 2, 2022
HomeBoekenPastoor Beemster geeft zegen in stampvolle St.Victorkerk

Pastoor Beemster geeft zegen in stampvolle St.Victorkerk

In het kader van het 125 jarig bestaan van de St. Victorkerk in Obdam had het plaatselijke parochiebestuur een speciale viering georganiseerd. Opnieuw met een mistery guest, dit keer was dat de nieuwe pastor Bert Glorie.

De voorganger van de huidige pastor Bert is pastor Paul, alleen hij zit op de Nederlandse Antillen bij zijn huidige werkgever Defensie als vlootaalmoezenier. Als vervanger moest daarom verder gezocht worden en dan kom je natuurlijk al snel terecht  bij pastoor Beemster, die ook geliefd is in Obdam en daar veel oude bekenden heeft.

Pastoor Beemster

De dienst ging zoals dat altijd gaat met pastoor Beemster op de kansel. Hij gaf -hopelijk niet voor het laatst- maar wel voor een der laatste keren de zegen aan zijn oud parochianen.

Bij het vredewensen liep hij opnieuw tot aan de kerkdeur, onderwijl vele oud-bekenden de hand schuddend.

Aan het eind van de dienst bedankte de vice-voorzitter van het parochiebestuur St. Victor Win Bijman alle vrijwilligers die zich de afgelopen twee jaar zo hebben ingezet voor het 125 jarig bestaan van de huidige St. Victorkerk.

Jubileumboek nog steeds verkrijgbaar

Ook bracht vice-voorzitter Win Bijman opnieuw het jubileumboek 125 jaar Sint Victor kerk Obdam – ´De kerk dat zijn wij – 125 jaar geschiedenis van de Sint-Victorkerk uit Obdam´ onder de aandacht van de opnieuw drukbezochte kerk.

Het jubileumboek is nog steeds leverbaar en zeer de moeite waard.

Oranje tompoezen

Na de kerkdienst bood het parochiebestuur aan alle aanwezige parochianen achter de kerk bij de kapel een oranje tompoes aan. Dit was een ferme en even charmante knipoog naar de WK Voetbalmis in 2010 die zo ter discussie heeft gestaan en internationaal zo´n aandacht heeft getrokken. Immers na die Jubileumboekkerkdienst heeft toenmalig herder van de St. Victorparochie in Obdam pastor Paul Vlaar ook oranje tompoezen aangeboden.

Voorafgaand aan het koffiedrinken kregen de parochianen nog een welkome les tompoeseten.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: