vrijdag, december 2, 2022
HomeNieuwsRoze borstkankerlintje voor MCA en Gemini ziekenhuis

Roze borstkankerlintje voor MCA en Gemini ziekenhuis

Zowel Medisch Centrum Alkmaar (MCA) als het Gemini Ziekenhuis in Den Helder hebben opnieuw het borstkankerlintje ontvangen.

Borstkankervereniging Nederland (BVN)  heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg dit jaar aangescherpt.

MCA voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg en is beloond met het roze lintje. Ingrid Mekenkamp, vertegenwoordigt als ex-borstkankerpatiënt de BVN, heeft 20 juli het lintje uitgereikt aan zowel Medisch Centrum Alkmaar als het Gemini Ziekenhuis.

Waardering van de patiënten

Ingrid Mekenkamp overhandigde het roze lintje aan de aanwezigen van het borstkankerteam.

‘Het mooie van dit lintje is, dat dit de waardering van de patiënten is. BVN beoordeelt jaarlijks de criteria op basis van de uitkomsten van de borstkanker monitor. Het is goed om te constateren dat beide ziekenhuizen (MCA en het Gemini Ziekenhuis) in deze regio voldoen aan die criteria. Je kunt voor alle behandelingen in de regio terecht. Zelf heb ik het altijd als heel plezierig ervaren dat ik dichtbij huis terecht kon. Voor 2016 wordt  onder andere aandacht gevraagd voor wetenschappelijk onderzoek’

Chirurg Milan Richir is trots op de erkenning van de patiënten.

‘Elk jaar zijn wij met een groot team bezig om de borstkankerzorg op een hoog niveau te houden en verder te ontwikkelen. Zo doen wij steeds meer sparende borstkankeroperaties in samenwerking met de plastisch chirurgen. Daarnaast zorgen wij voor meer dan kanker alleen, goede oncologische zorg is 1 maar aandacht voor optimale begeleiding van onze patiënten is net zo belangrijk.’

Monitor Borstkankerzorg

De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon en Stichting Miletus. De kwaliteitscriteria zijn voor het jaar  2015 opnieuw aangescherpt. Lees op de website van BVN meer informatie over de Monitor Borstkankerzorg.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: