vrijdag, december 2, 2022
HomeNieuwsOnstuimig weer voor de komende week verwacht

Onstuimig weer voor de komende week verwacht

Vandaag en morgen Onstuimig en perioden met regen.

De komende uren is het erg onstuimig met in het hele land zware windstoten. Verder trekken er enkele buien over het land en daarbij kan ook onweer voorkomen. De zuidwestelijke wind is krachtig tot hard boven land en stormachtig aan de kust. In de loop van de avond wordt de wind wat rustiger.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en komt er nog een enkele bui voor. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 5 graden. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust. In het (noord)westelijk kustgebied zijn nog zware windstoten mogelijk.

Maandag overdag is er af en toe zon maar kan er ook nog een bui voorkomen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7 graden in het noordwesten tot 10 in het zuiden van het land. De wind blijft westelijk en wordt matig boven land en (vrij) krachtig aan de kust. In de loop van de avond gaat de wind weer toenemen. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten
Wisselvallig weer met op dinsdag en woensdag vrij veel wind. Middagtemperaturen iets beneden normaal.
Weersverwachting Ma Di Wo Do Vr Za
Zonneschijn (%) 40 30 40 40 30 50
Neerslagkans (%) 70 90 80 70 60 70
Neerslaghoeveelheid (mm) 1/3 5/9 2/4 2/3 1/6 0/2
Minimumtemperatuur (°C) 5 5/7 4/5 2/3 0/4 0/3
Middagtemperatuur (°C) 9 9/10 8/9 7/8 7/9 7/9
Windrichting W NW W W NW N
Windkracht (bft) 5 5 5 4 4 4

Vooruitzichten lange termijn
zondag 05 april tot en met zondag 12 april
Tamelijk grote kans (60%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype, maar met minder wind. De middagtemperaturen liggen enkele graden beneden de langjaargemiddelde waarden. De ervaring leert dat dit weerstype vaak desastreuze gevolgen heeft voor het openbaar vervoer. Reizigers worden voor het openbaar vervoer daarom geadviseerd om hiermee rekening te houden wanneer zij op reis moeten. Ook wanneer u met de eigen auto de weg op moet, houdt u dan rekening met het weer. In beide gevallen is op tijd vertrekken het devies.

[gravityform id=”2″ name=”nieuwsbrief”]

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: