woensdag, augustus 17, 2022
HomeNieuwsNVWA neemt 10-tallen ivoren voorwerpen in beslag

NVWA neemt 10-tallen ivoren voorwerpen in beslag

In samenwerking met de politie Eenheid Midden-Nederland hield de NVWA zaterdag 11 april een controle op de Verzamelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Bij 3 handelaren uit Duitsland, België en Schotland troffen de inspecteurs 48 voorwerpen aan, die gemaakt waren van ivoor afkomstig van olifanten, potvissen en nijlpaarden. De voorwerpen zijn in beslag genomen en tegen de handelaren is proces verbaal opgemaakt.

Afbeelding in hoge resolutie

Op een verkoopsite ontdekten NVWA-inspecteurs dat een particulier uit Zuid-Holland ivoren voorwerpen te koop aanbod. Ook in dit geval ging het om verboden voorwerpen. De inspecteurs hebben 25 voorwerpen – met name zogeheten netsukes – in beslag genomen. Tegen de verkoper is proces verbaal opgemaakt.

in beslag genomen ivoren voorwerpen

Afbeelding in hoge resolutie

Handel in ivoor is verboden

Handel in ivoor is verboden. Er zijn vrijstellingen van dit verbod mogelijk, maar dan moet aan strikte voorwaarden worden voldaan. Ivoor mag bijvoorbeeld alleen worden verhandeld als er een EU-certificaat aanwezig is waarop staat vermeld dat handel is toegestaan. Ook moet de legaliteit van het ivoor worden aangetoond.

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum via de website of 0900-03 88.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: