maandag, oktober 3, 2022
HomeCultuurNoordkopper Stien den Hollander dringt door tot Eurovisiefinale

Noordkopper Stien den Hollander dringt door tot Eurovisiefinale

De in Abbekerk geboren Noordkopper Stien den Hollander heeft in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn de finale van het festival bereikt met een Nederlandstalig nummer wat over haar eigen verleden met depressieve klachten ging. De uitvoering ging gepaard met emoties. Zoals bekend hebben emoties ook hun invloed op het stemgedrag bij het grote publiek.
Kenners zeggen dat Stien den Hollander ( S10 ) nu hoog kan gaan eindigen in de finale van aankomende zaterdag.
Sinds een jaar woont de zangeres, die werd geboren in het Noord-Hollandse dorpje Abbekerk, in Amsterdam.

Rappen

De zangeres rapt ook  over hartverscheurende onderwerpen als zelfmoord, stemmen in haar hoofd en haar ervaring in een isolatiecel van een psychiatrische inrichting.
Het is drie uur ‘s nachts en ik heb bijzonder veel zin om huilend in een foetushouding te liggen. Al uren staat Antipsychotica aan, het ongelofelijk persoonlijke debuutalbum van S10. De Noordkopper rapt over hartverscheurende onderwerpen als zelfmoord, stemmen in haar hoofd en haar ervaring in een isolatiecel van een psychiatrische inrichting. Haar flow is voor hiphopbegrippen wat onwennig, maar wanneer het eenmaal klikt kan ik niet stoppen met luisteren. Na een tijdje voel ik me een voyeur die in het hoofd kruipt van Stien den Hollander, het brein achter het project. Ze spreekt mij aan vanuit haar slaapkamer of woonkamer, want dat is waar ze het grootste deel van de tracks opnam met een iPhone-microfoontje. In de outro bedankt ze iedereen voor het luisteren naar haar tape, en ik vind het jammer om afscheid te nemen van haar.
Image courtesy of Wikipedia
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: