zondag, november 27, 2022
HomeNieuwsNoord-Hollanders willen open commissaris van de Koning

Noord-Hollanders willen open commissaris van de Koning

De inwoners van Noord-Holland willen liever een nieuwe commissaris van de Koning (cdK) die eerlijk en duidelijk is dan een die diplomatiek en bedachtzaam is.

Ook vinden zij het belangrijk dat hij of zij open staat voor verandering. Verder willen veel mensen graag een vrouwelijke en open cdK. Dat blijkt uit de uitkomsten van de campagne #JouwcdK.

De vragenlijst is ingevuld door bijna 1.200 mensen uit 148 verschillende plaatsen. De invullers gaven antwoord op 7 stellingen en 1 open vraag. Bij de open vraag gaven ruim 120 respondenten aan dat zij graag een vrouw willen als CdK. Verder werden de eigenschappen open, eerlijk en integer het meest genoemd. Ook willen inwoners graag een mensenmens en een betrokken en toegankelijke cdK. Download hier het volledige rapport van de Provincie Noord-Holland onder punt 4.

Opvolger Remkes

Johan Remkes, de huidige commissaris van de Koning (cdK) van Noord-Holland legt op 1 januari 2019 zijn functie neer. Daarom zijn Provinciale Staten op zoek naar een nieuwe cdK. De uitkomsten van de vragenlijst worden gebruikt bij het maken de profielschets voor de nieuwe cdK. In deze profielschets staat wat voor nieuwe cdK er moet komen.

Benoeming nieuwe cdK in januari 2019

Op 12 september 2018 is er een speciale vergadering van Provinciale Staten. Dan wordt de profielschets vastgesteld. Daarna wordt de profielschets aangeboden aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Vervolgens kan iedereen solliciteren. De planning is dat de nieuwe cdK in januari 2019 benoemd wordt.

Image courtesy of NH
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: