zondag, november 27, 2022
HomeNieuwsNieuwsbrief voor Oekraïense vluchtelingen en gastgezinnen

Nieuwsbrief voor Oekraïense vluchtelingen en gastgezinnen

Door de hele gemeente bieden mensen onderdak aan mensen uit Oekraïne. Hierbij komt heel wat kijken. Er wordt vanuit de Overheid en gemeente heel veel informatie gedeeld.

Om de Oekraïners en de gastgezinnen goed te informeren, stuurt gemeente Schagen vanaf deze week regelmatig een nieuwsbrief uit. Deze nieuwsbrief is in zowel het Nederlands als het Oekraïens. Burgemeester Marjan van Kampen: “Er is heel veel informatie die deze mensen moeten weten. Ook komt er steeds informatie bij. Om de mensen te helpen om door de bomen het bos te zien, sturen wij hen een nieuwsbrief. Hierin staat de informatie overzichtelijk. Hiermee hopen we de mensen goed te kunnen helpen,” licht burgemeester Marjan van Kampen toe. “Ik spreek mijn waardering nogmaals uit aan de inwoners van gemeente Schagen die hun huis en hart openstellen voor deze mensen.”

Website

Alle informatie die in de nieuwsbrief staat, is ook te vinden op www.schagen.nl/oekraine. Inwoners die mensen opvangen, kunnen via oekraine@schagen.nl een e-mail sturen met daarin naam, geboortedatum en de locatie waar de Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. De gemeente neemt dan contact met hen op en zij krijgen dan automatisch de nieuwsbrief toegestuurd. De mensen die al bekend zijn bij de gemeente, krijgen de nieuwsbrief automatisch toegestuurd.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: