zondag, november 27, 2022
HomeNieuwsNieuws Noord-Hollanders betalen de hoogste stoeptax

Nieuws Noord-Hollanders betalen de hoogste stoeptax

Container voor de deur? Noord-Hollanders betalen volgens Afvalcontainer.nl de hoogste stoeptax.Noord-Hollanders zijn volgens Afvalcontainer.nl vergeleken met de rest van Nederland het duurste uit als zij een gehuurde container op de openbare weg willen plaatsen.

Dit jaar valt de ‘stoeptax’ – zoals de precariobelasting die gemeenten in rekening brengen ook wel wordt genoemd – in Noord-Hollandse gemeenten gemiddeld 62 procent hoger uit dan het landelijk gemiddelde. Dit blijkt uit onderzoek van Afvalcontainershop.nl, dat deze tarieven (2018) van alle Nederlandse gemeenten in kaart bracht.

Cijfers

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat er bij ongeveer de helft (49,7%) van de Nederlandse gemeenten kosten in rekening worden gebracht voor het plaatsen van een container op de openbare weg. Bij alle andere gemeenten (50,3%) is het plaatsen van een container kosteloos. Voor het plaatsen van een container voor een periode van 14 dagen bedragen de kosten dit jaar gemiddeld 35,01 euro.

Bij de gemeenten die kosten in rekening brengen, bedragen de totale kosten voor een periode van 14 dagen gemiddeld 70,96 euro, maar ook de verschillen in de gehanteerde tarieven zijn groot. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de kosten in de twintig duurste gemeenten dit jaar gemiddeld minimaal 200 euro bedragen. Inwoners van de gemeente Blaricum zijn met een tarief van 350 euro het duurste uit in Nederland.

Provinciale verschillen

In het onderzoek is gekeken ook gekeken naar de provinciale verschillen. Inwoners uit de provincie Noord-Holland blijken met een gemiddeld tarief van 56,85 euro het duurste uit te zijn. Groningers betalen met een gemiddeld tarief van 6,85 euro het kleinste bedrag aan stoeptax.

In de provincie Noord-Holland brengt 62,5% van de gemeenten kosten in rekening voor het plaatsen van een container op de openbare weg.

Stoeptax
Provinciale verschillen Stoeptax.

Voor het in kaart brengen van de gemeentelijke tarieven is in eerste instantie gebruikgemaakt van de informatie die op de gemeentelijke websites wordt verstrekt. Bij de gemeenten die deze informatie niet op de website hadden staan, zijn de tarieven per telefoon en/of e-mail opgevraagd.

Alle onderzoeksresultaten staan, inclusief interactieve kaart met de hoogte van de stoeptax per gemeente, gepubliceerd op: https://www.afvalcontainershop.nl/container-stoeptax

Gemeentelijke verschillen Stoeptax.
Images courtesy of admin | Noordkop Actueel and admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: