maandag, juni 27, 2022
HomeCultuurNieuwe kunstexpositie in Alkmaars Ziekenhuis

Nieuwe kunstexpositie in Alkmaars Ziekenhuis

De kunstcommissie Kunst als Medicijn (KAM) organiseert kunstexposities in Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar. Voor de maanden februari en maart is de KAM er wederom in geslaagd een interessante, nieuwe expositie te organiseren met veel schilderijen en keramiek.

Schilderijen

In de gang bij 040 hangen de kleurrijke en abstracte schilderijen van Renee van Duin. De schilderijen zijn opgezet in meerdere lagen, soms gecombineerd met een medium, zand of papier. Het gebruik van foto’s uit de natuur, landschappen van bovenaf zijn favoriet. Jaap van der Dussen exposeert met zijn schilderijen aan de wanden bij de Rode Trap. Hij werkt momenteel alleen nog met acryl, omdat dit materiaal zich bij uitstek leent voor zijn impulsieve, uitbundige manier van werken. Vaak is er nog wel iets herkenbaars aanwezig, soms is het werk geheel abstract.

Stillevens

Jan Bekker schildert voornamelijk stillevens in olieverf, op doek of paneel. De voorwerpen die hij daarbij gebruikt zijn over het algemeen oud en alledaags. Door de compositie, de belichting en het kleurgebruik probeert hij een verstilde sfeer te creëren. Zijn werk hangt aan de wanden aan de Metiusgracht zijde en de tussenhal.

Kleuren

In de gang bij 130 hangt werk van Claudia Schmit. Haar schilderijen zijn in verschillende stijlen geschilderd, altijd kleurrijk, niet te precies en een beetje mysterieus. Zij haalt haar inspiratie overal vandaan: soms uit een foto in een tijdschrift, dan weer uit iets dat zij heeft gezien tijdens één van haar reizen of gewoon fantasie. Gerda Schoehuijs exposeert in het Stiltecentrum.  Gerda laat zich leiden door haar ervaringen, haar stemming op het moment en de daarbij behorende emoties. Gaandeweg maakt zij haar keuzes. Zo ontstaat een weergave van datgene dat haar onbewust bezig houdt en waarvan ze zich na de voltooiing pas bewust is.

Keramiek

In de vitrines bij de Rode trap keramiek van Tewis Elzinga. Hij geeft zijn emoties weer in brons, steen, hout en andere materialen. Zijn beeldtaal is karakteristiek, met een accent op lijnvoering en beweging. Willy Vijn exposeert met werk in de vitrines bij de hoofdingang en tegenover 035. Haar beelden zijn voornamelijk figuren met vrouwen en dieren. Zij gebruikt unica – raku – met glas, metaal en glazuren. In de vitrines bij de ingang Metiusgracht tot slot staan beelden en keramiek uit de eigen collectie van de KAM.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: