vrijdag, december 2, 2022
HomeZorgInloophuis PisaInloophuis Pisa schrijft geschiedenis met HERENSOCIËTEIT

Inloophuis Pisa schrijft geschiedenis met HERENSOCIËTEIT

Op 4 oktober a.s. vindt van 18.00 tot circa 20.30 uur de eerste Herensociëteit bij Inloophuis Pisa plaats. Ja, inderdaad, een bijeenkomst voor alleen mannen.

Inloophuis Pisa biedt een plek waar iedereen, die met de gevolgen van kanker te maken heeft, welkom is. In de praktijk blijkt echter dat driekwart van de bezoekers (en het leeuwendeel van de medewerkers) van het vrouwelijke geslacht is.

Stappen vrouwen gemakkelijker over de drempel van Pisa? Kunnen ze beter over hun problemen praten dan mannen? Durven ze hun verdriet en blijdschap eerder te tonen?

Het team van Inloophuis Pisa vermoedt dat mannen dat niet beter of slechter doen dan vrouwen, maar wel ánders. Mannen hebben niet minder zorgen, verdriet of angst, maar gaan daar vaak anders mee om. Mannen hebben misschien ook andere behoeften dan vrouwen en dus kan het prettig zijn om nu eens met alleen mannen bij elkaar te komen. Dat geeft direct een andere sfeer, met heel eigen mogelijkheden en invulling.

Voor wie is deze herensociëteit bedoeld?

Voor mannen die geconfronteerd zijn met de gevolgen van kanker: zelf ziek zijn (geweest), mannen die de partner van iemand zijn die ziek is en mannen die nabestaande zijn, al deze mannen zijn van harte welkom!

Doel?

Met elkaar een zinvolle en gezellige avond beleven waarin ruimte is voor uitwisseling, ontmoeting, serieuze zaken, maar ook voor plezier en ontspanning.

Deze eerste bijeenkomst wordt er gezamenlijk een eenvoudige maaltijd bereid en genuttigd. Tijdens het diner wordt er gebrainstormd over de verdere invulling van deze bijeenkomsten.

De organisatie van deze herensociëteit van Inloophuis Pisa verheugt zich erop om, samen met de aanwezige heren, het vervolg op deze avond vorm te geven en hoopt op een enthousiaste opkomst!

Meer weten over Inloophuis Pisa?

Inloophuis Pisa is een gastvrij huis voor mensen uit West-Friesland die met kanker zijn geconfronteerd en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn.

Bijdrage: € 5,00 per bijeenkomst + delen van eventueel gemaakte extra kosten.

Aanmelden: via administratie@inloophuispisa.nl, via website: www.inloophuispisa.nl of telefonisch tijdens opening: 0229 – 75 85 31.

 

Image courtesy of Inloophuis Pisa Hoorn
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: