maandag, augustus 15, 2022
HomeNieuwsNIAZ verlengt accreditatie Gemini Ziekenhuis

NIAZ verlengt accreditatie Gemini Ziekenhuis

De raad van bestuur van de MCA Gemini Groep is bijzonder content met de toekenning van de accreditatie.

Floor Haak: ‘Onze ziekenhuisorganisatie neemt zichzelf en haar patiënten serieus. Met de NIAZ-accreditatie tonen wij onze patiënten, verwijzers, verzekeraars en de maatschappij dat wij kwalitatieve en veilige zorg leveren. We kunnen vandaag de dag niet zonder dit kwaliteitskeurmerk.’

Mooiste compliment

Het NIAZ sprak tijdens haar bezoek aan het Gemini waardering uit voor de verbetercultuur binnen het ziekenhuis. De mensen zijn kwaliteitsbewust.

Floor Haak: ‘Er is hard gewerkt om het NIAZ-keurmerk te behouden: deze goede uitslag is daar het mooiste compliment voor. De verbetercyclus waarmee wij werken herinnert onze zorgprofessionals er continu aan dat wij kwalitatieve en veilige zorg moeten leveren, overal en altijd.’

MGG-brede accreditatie
Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini Ziekenhuis hebben momenteel beide nog een ‘eigen’ NIAZ-accreditatie. Sinds 1 januari 2015 zijn beide ziekenhuizen gefuseerd. Voor de NIAZ-accreditatie betekent dit dat de MCA Gemini Groep in 2016 opgaat voor  één NIAZ-accreditatie voor de hele organisatie.

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) ontwikkelt kwaliteitsnormen en toetst zorginstellingen hierop.

 

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: