maandag, oktober 3, 2022
HomeNieuwsMuzikaal talent in de regio – Sophie ter Schure, Margot Limburg &...

Muzikaal talent in de regio – Sophie ter Schure, Margot Limburg & Kathryn Claire

Sophie ter Schure uit Spierdijk, tweede generatie van de muzikale familie Hoebe, treedt in september en oktober op in eigen regio.

Drie jaar geleden vormde zij met Margot Limburg het duo The Lasses, waarmee ze inmiddels behalve Nederland ook Ierland en Amerika veroverd heeft. De twee zangeressen ontmoetten elkaar op de “backroom session”, een jamsessie die elke woensdagavond in de Ierse pub Mulligans in Amsterdam gehouden wordt. Al bij de eerste keer samen spelen wordt duidelijk dat hun stemmen elkaar precies aanvullen.

De zangcarrière van Sophie begon al voor haar geboorte, want haar moeder Marian ter Schure-Hoebe trad ook met dikke buik op als lid van de roemruchte Westfriese muziekfamilie Hoebe. Zo kreeg Sophie de muziek met de paplepel mee. Na jarenlang met haar familie te hebben gezongen ontdekte ze in Schotland de folkmuziek. Liedjes die net zoals de muziek van thuis van mond tot mond werden doorgegeven, over de liefde, de dood, en alles wat de mens al eeuwenlang overkomt. In 2014 nam ze haar solo-album met 11 van zulke liedjes op, die via deze link kan worden besteld.

O ok Margot trad al jaren op in binnen- en buitenland, met harpist Ed ten Hoedt als het duo Sunflower. Maar meerstemmig zingen is wat The Lasses het liefste doen. Met Sophie’s sopraan en Margots alt komen de harmonieën bijna als vanzelf. Op dezelfde “backroom session” als waar The Lasses elkaar ontmoet hebben, komt in 2013 de Amerikaanse violiste en zangeres Kathryn Claire langs, op tournee door Europa. Tot ieders verbazing blijkt Kathryn op de sessie van nature de derde stem te pakken bij de harmonieën van Margot en Sophie. Ook is haar unieke vioolspel een perfecte aanvulling op de gitaar en percussie van The Lasses.

De zangeressen van het zangtrio The Lasses & Kathryn,
Van links naar rechts: Margot Limburg, Sophie ter Scjhure en Kathryn Claire.

Na een succesvol optreden van dit gelegenheidstrio in Oudendijk vorig jaar oktober, besloten de drie zangeressen meteen maar een tourtje Amerika te plannen. Afgelopen maart was het zover en speelden Kathryn, Margot en Sophie met groot plezier in verschillende zalen langs de westkust van Amerika. Hun afwisselende programma met Amerikaanse, Schotse en Ierse folkmuziek, en hier en daar stiekem wat Fleetwood Mac, werd zo goed ontvangen dat meteen besloten werd om ook in Nederland weer een aantal optredens samen te verzorgen. Ook in onze regio zijn de drie dames dit jaar dus weer te beluisteren; vrijdagavond 25 september in het kerkje van Hauwert, zondagmiddag 27 september in de Pianokamer van Spierdijk, en zondagmiddag 18 oktober in het kerkje van Oudendijk. Buiten Noord-Holland zijn ze ook nog te zien in Blesdijke (Friesland), Boekelo (Twente) en Bad Nieuweschans (Groningen).

Voor alle informatie en voor kaarten kunt u kijken op http://thelasses.wordpress.com.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: