vrijdag, december 2, 2022
HomeNieuwsMooie voetbalmiddag in Durgerdam

Mooie voetbalmiddag in Durgerdam

De wedstrijd ging ook nog ergens om: de winnaar zou op de 2e plek van de competitie komen en DRC zou bij winst goede zaken doen in de 3e periode.

Captain Sjors was nog geblesseerd aan de enkel en hoopt met de nacompetitie weer van de partij te zijn. Zijn plaats werd ingenomen door Max, die daar een goede invulling aan gaf. Het spel van Max brengt wel de nodige risico`s met zich mee; Max wil namelijk alles voetballend oplossen (en dat is natuurlijk op zich prima) en Sjors is meer een mannetje van weg is weg. In de 2e helft speelde Max teveel op een lijn en af en toe teveel voor zijn achterhoede en dit leidde tot hachelijke situaties en ook tot een tegendoelpunt.
Daan stond voorstopper en hij had zijn handen vol aan de zeer handige, snelle nummer 9 van DRC.

De eerste helft speelde Victoria sterk en er waren kopkansen voor Tino en Hugo. In de 9e minuut had de goed leidende scheidsrechter (kwam uit Wageningen!) de bal zomaar op de stip kunnen leggen, maar deed dat niet. Een verdediger van DRC kreeg de bal – weliswaar onopzettelijk – tegen de hand die niet langs het lichaam, maar naast zijn gezicht hing.
Tim, die wederom sterk speelde, probeerde het van afstand, maar net over.
Kort daarna een 100% kans van die behendige nr. 9 van DRC; hij ontfutselde de bal van Daan, maar alleen voor Thomas schoot hij net voorlangs.
1 minuut na die kans kwam Victoria op 0-1; een vrije trap van Oscar, die vandaag verdienstelijk speelde als rechtsback, belandde via een eigen speler in het DRC-doel.
De DRC-keeper ranselde kort daarna een prachtig schot van Tino uit het doel.
8 minuten voor rust werd het 1-1. Een blinde trap vanuit de achterhoede werd niet helemaal goed beoordeeld door Oscar en de nr. 9 kon alleen door. Met een prachtig schot liet hij Thomas kansloos. Een doelpunt om ingelijst te worden.

De tweede helft was DRC beter en kwam Victoria niet zo vaak aan aanvallen toe. Toch kwamen de Obdammers 3 keer gevaarlijk door en na een half stiftballetje van Wessel na een mooi steekballetje van Tim, net over het doel, was het Rens die met een mooie passeerbeweging de achterhoede en de keeper op het verkeerde been zette: 1-2.
Daarna was het DRC die heel opportunistisch ging spelen; een van de spitsen werd vervangen en vanaf dat moment waren ze heel gevaarlijk.
De achterhoede van Victoria bleef wat naïef op een lijn spelen en door de lange ballen en snelle spelers van DRC konden zij diverse malen doorbreken. In de 75e minuut leidde dit tot de – verdiende – gelijkmaker. De gastheren zette veel druk, maar gelukkig werd er niet meer gescoord. Victoria was er nog het dichtst bij: Rens kopte een corner op de paal.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen kampioen ZTS.
Winst betekent dat de Obdammers op een 3e plaats eindigen.  Bij puntverlies is de kans groot dat de 4e plaats het hoogst haalbare is.

Daarna volgen vanaf 17 mei 2 nacompetitiewedstrijden. Tegen wie en wanneer er gespeeld zal worden, is momenteel nog niet helemaal zeker.
Als er dan net zo gespeeld wordt als tegen DRC, dan zijn er zeker mogelijkheden.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: