zondag, november 27, 2022
HomeNieuwsGemini opent Poliklinische Apotheek

Gemini opent Poliklinische Apotheek

Koggenland – Het Gemini Ziekenhuis beschikt sinds 1 september over een eigen apotheek: de Poliklinische Apotheek Den Helder. Ook bezoekers, buurtbewoners en medewerkers van het Gemini Ziekenhuis kunnen gebruikmaken van deze faciliteiten.

Assortiment

De poliklinische Apotheek Den Helder verstrekt voornamelijk geneesmiddelen op basis van recept van medisch specialisten. De nieuwe apotheek levert ook een aantal medicijnen, welke niet via de openbare apotheek verstrekt mogen worden. De zogenaamde ‘overgehevelde specialistische medicatie’, zoals TNF-alfaremmers, fertiliteits- en reumamedicatie.

Ytsje Frankena, poliklinische apotheker, vertelt: ‘Ons assortiment is afgestemd op de medicijnen die door de medisch specialisten worden voorgeschreven. Naast geneesmiddelen op basis van recept verstrekken wij ook zelfzorgmiddelen zoals pijnstillers, hoestmiddelen, vitaminepreparaten, huidverzorgings-producten en hulp- en verbandmiddelen’

Gemak, advies en begeleiding

De nieuwe apotheek is onderdeel van de ziekenhuisapotheek. Daardoor wordt de kennis die in het ziekenhuis op het gebied van medicatie beschikbaar is, maximaal ingezet voor patiënten. In de nieuwe apotheek is veel kennis aanwezig over het gebruik, de effecten, de bijwerkingen en de risico’s bij bepaalde combinaties van medicijnen. Door de nauwe samenwerking met medisch specialisten kunnen vragen of onduidelijkheden over de voorgeschreven medicijnen snel worden opgelost. Ytsje Frankena is trots ‘met de komst van de apotheek bieden wij de patiënten, bezoekers en medewerkers van het Gemini Ziekenhuis gemak, advies en een goede begeleiding bij hun medicijngebruik’.

Openingstijden

De Poliklinische Apotheek Den Helder is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur. De Poliklinische Apotheek Den Helder is gevestigd op de begane grond van het Helderse ziekenhuis tegenover de spoedeisende hulp.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: