Maya StompBoeken Nieuws Zorg & Welzijn 

Steun en toeverlaat Maya Stomp: Rouwen hoort bij het leven

Toen haar man plotseling overleed werd Maya Stomp geconfronteerd met een -voor haar- onbekend fenomeen: rouwen. Alle emoties die een mens bij het verlies van een dierbare overspoelen, overkwamen haar vanzelfsprekend ook. Buiten een enorm verdriet een oorverdovende leegte, was ze boos en verward. Niets was meer zoals ze gewend was. Plotseling was ze een jonge weduwe..

Natuurlijk, we weten het allemaal, de dood hoort bij het leven en iedereen wordt op enig moment geconfronteerd met het overlijden van een dierbare. Toch weten we maar weinig over het rouwproces. Bovendien verwacht onze om-wereld dat we, na een paar maanden van rouw, wel weer op de been zijn. Maar hoe doe je dat als je wereld is ingestort en je leven er door het immense verlies totaal anders uitziet?

Maya Stomp schreef boek over eigen verdriet om lotgenoten te helpen

Toen Maya weer enigszins was opgekrabbeld, besloot ze er een boek over te schrijven. Dat boek kreeg de pakkende en krachtige titel ‘Wij weduwen zijn een taai volkje’ mee. In haar boek deelt Maya haar ervaringen. Zij doet dat op confronterende, maar toch luchtige wijze. Zij deelt niet alleen de emotionele kant van het rouwproces maar geeft ook antwoord op tal van praktische vragen. Zaken waar men in het dagelijkse leven tegenaan loopt.

Al meerdere malen kreeg Maya van haar lezers te horen dat het boek hen zo had gesteund; dat de humor die erin zit het geheel zo fijn verluchtigt en dat het werkelijk iets toevoegt aan alle boeken die er al zijn geschreven over die onderwerp.

Wij weduwen zijn een taai volkje’ zal voor velen die een dierbare verliezen, hebben verloren of gaan verliezen, een steun in de rug zijn. Het feit dat al die herkenbare zaken al door anderen zijn doorgemaakt, geeft op indirecte wijze kracht en troost.

Maya vertelt in haar boek ook hoe zij, met vallen en opstaan, kans heeft gezien haar leven opnieuw in te richten en zin te geven. Zelf zegt zij daarover: “Mijn verlies blijft altijd bij me. Ik héb nog verdriet, maar ik bén niet meer mijn verdriet. Ik heb weer levenslust, energie en ik kan naar de toekomst kijken.”

Coach voor lotgenoten

Inmiddels is Maya Stomp zelf coach in The Grief Recovery MethodⓇ,een methode waar Maya, tijdens haar eigen rouwproces, enorm veel baat heeft gehad. Vanuit haar uitgebreide kennis en ervaring bied zij persoonlijke begeleiding, groepstrainingen en dagsessies aan. Meer informatie over Maya Stomp en haar coaching praktijk kunt u vinden op http://www.rouwenhoortbijhetleven.nl/. Via deze site (en via de reguliere wegen) is ook ‘Wij weduwen zijn een taai volkje’ te koop.

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel

Gerelateerde berichten

Leave a Comment

%d bloggers liken dit: