maandag, juni 27, 2022
HomeNieuwsMarkus Henriks uitblinker in AZ-Heracles

Markus Henriks uitblinker in AZ-Heracles

ALKMAAR- Een gretig spelend AZ heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met 3-1 gewonnen. De doelpunten kwamen van Aron Jóhannsson, Steven Berghuis en Markus Henriksen. Door de zege blijft de ploeg van John van den Brom op de vijfde plaats in de Eredivisie.

 

AZ ging op de late zondagmiddag in het vertrouwde 4-3-3-systeem op zoek naar eerherstel voor de midweekse bekernederlaag bij FC Twente. In dat systeem waren basisplaatsen ingeruimd voor Guus Hupperts, Jóhannsson en Ridgeciano Haps. Laatstgenoemde vanwege de bovenbeenblessure die Simon Poulsen op de afsluitende zaterdagtraining opliep.

Jóhannsson: 1-0
AZ startte sterk aan de wedstrijd. Na nog geen vijf minuten spelen was het Berghuis die, met een laag schot, Heracles-doelman Dennis Telgenkamp voor het eerst testte. Niet veel later was het raak. Nemanja Gudelj maakte een omhaal na een corner. De bal werd vlak voor het doel geraakt door Jóhannsson, die zodoende de openingstreffer op zijn naam kreeg.

Esteban
Na de Alkmaarse treffer werd Heracles sterker. Het was Esteban die AZ in de fase richting de rust op de been hield, met knappe reddingen op doelpogingen van Mark-Jan Fledderus (vrije trap), Bryan Linssen (rebound) en Oussama Tannane (afstandsschot).

Berghuis: 2-0
Tien minuten in de tweede helft verdubbelde AZ de score. De sterk spelende Henriksen dolde zijn bewaker Jeroen Veldmate, waarna hij vlakbij de achterlijn het overzicht behield en Berghuis liet scoren: 2-0. Aan de andere kant voorkwam Jeffrey Gouweleeuw met een reddingspoging op de doellijn dat Fledderus de 2-1 maakte.

Enthousiasme
AZ was daarna tweemaal dicht bij de derde treffer. Henriksen kopte over na een voorzet van Gudelj, terwijl diezelfde Gudelj een vrije trap van de doellijn gehaald zag worden. Zelfs met een 2-0 voorsprong bleef AZ de gasten uit Almelo opjagen en onder druk zetten. Het enthousiasme sprong over op het thuispubliek. Uit het niets bracht Heracles-debutant Brahim Darri echter de spanning terug. Via het lichaam van Gouweleeuw gaf hij Esteban het nakijken.

Henriksen: 3-1
Vlak voor tijd maakte Henriksen aan alle twijfel een einde. Invaller Dabney dos Santos had een kunststukje in zijn hoofd. Met een fraaie lob passeerde hij Telgenkamp, maar de bal kwam via de paal terug in het spel. De toegesnelde Henriksen was attent bij de rebound: 3-1.

Blessures
In de eerste helft moest Celso Ortiz geblesseerd het veld verlaten. De Paraguayaan brak zijn onderarm. Ook zijn vervanger Viktor Elm moest zich met een blessure laten vervangen. Hij had last van zijn bovenbeen. “We winnen, maar verliezen ook”, zei Van den Brom. “Spijtig dat we Celso en Viktor met blessures verliezen. In deze fase staan er veel belangrijke wedstrijden voor de deur.”

Van den Brom: ‘Juiste reactie’
“Dit was de enige juiste reactie na de kansloze bekernederlaag bij FC Twente”, reageerde Van den Brom na afloop van de wedstrijd. “Dat verlies heeft er aardig ingehakt. Het ging vandaag niet op de gewenste manier, met aanvallend en dominant voetbal. Dat nemen we dan maar voor lief. We maakten op de juiste momenten de doelpunten. Dit 4-3-3-systeem is goed bevallen. We hadden meer dreiging, zeker op de vleugels.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ – Heracles Almelo 3-1 (1-0)

Opstelling AZ: Esteban; Mattias Johansson, Jeffrey Gouweleeuw, Wesley Hoedt, Ridgeciano Haps; Markus Henriksen, Celso Ortiz (24. Viktor Elm, 59. Thom Haye), Nemanja Gudelj; Steven Berghuis (83. Dabney dos Santos), Aron Jóhannsson, Guus Hupperts.
Opstelling Heracles Almelo: Dennis Telgenkamp; Tim Breukers, Bart Schenkeveld, Jeroen Veldmate, Fahd Aktaou; Thomas Bruns (67. Simon Cziommer), Iliass Bel Hassani, Mark-Jan Fledderus; Oussama Tannane (65. Brahim Darri), Denni Avdic, Bryan Linssen (75. Wout Weghorst).

Scoreverloop: 9. Jóhannsson 1-0, 54. Berghuis 2-0, 81. Darri 2-1, 88. Henriksen 3-1.
Gele kaarten: Hupperts, Haps (AZ), Aktaou, Linssen, Schenkeveld (Heracles Almelo)
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Björn Kuipers
Toeschouwers: 14.512

https://twitter.com/search?q=weer&src=typd

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: