zondag, oktober 2, 2022
HomeIngezonden stukkenLymfoedeem groot probleem? Nee!

Lymfoedeem groot probleem? Nee!

In 1983 kreeg ik borstkanker. Amputatie gebeurde in het Academisch Ziekenhuis te Groningen.

De vrouwelijke oncologe gaf mij strenge instructies mee. Als U geen dikke arm wilt krijgen dan moet uw arm nooit naar beneden hangen of er zware dingen mee dragen.

´s Nachts een klein kussentje onder de arm iets verhoogd dus en als ik naar buiten ging had ik een schoudertas waar ik mijn arm op liet rusten. Ik heb dit lang volgehouden en het resultaat is een hele normale arm. Mijn lymfklieren zijn verwijderd maar ik heb nergens last van gehad, Chemo was er toen nog niet denk ik.

Er werd toen ook heel weinig over kanker gesproken, het was net of je een zware besmetting of iets dergelijks had want de vrienden bleven weg. Dit heb ik vaak gehoord.

Dit verhaal probeer ik al jaren ergens in een krant of tijdschrift te krijgen maar er werd totaal niet op gereageerd, terwijl het voor heel veel vrouwen zeer belangrijk is. Deze voorlichting word dus nooit gegeven. Mijn verzoek aan U is om s.v.p. hier wat aan te doen velen zullen U dankbaar zijn en ik ook.

Mevr. E. Visser, Leeuwarden

Image courtesy of Redactie Koggenland johan | Noordkop Actueel
Vorig artikelDubieuze advertentiewerving
Volgend artikelVuurwapenbezit
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: