maandag, augustus 15, 2022
HomeBoekenlezing Julio Poch - voormalig verkeersvlieger bij Transavia

lezing Julio Poch – voormalig verkeersvlieger bij Transavia

Lezing Julio Poch

Vorige maand organiseerde Rotary Koggenland haar eerste Filmfestival. Over een film gesproken, je zou maar in een verkeerde “film” terecht komen. Dat overkwam Julio Poch, voormalig verkeersvlieger bij Transavia. Julio vertelt zijn enerverende verhaal op woensdag 24 april 2019 in de Hervormde Kerk, Kerkpad 4 in Ursem. Inloop vanaf 20.00 uur, start lezing 20.30 uur.

Het zal je maar gebeuren. Een paar collega’s menen gehoord te hebben in 2003 dat je betrokken bent geweest bij dodenvluchten tijdens de Argentijnse dictatuur. Drie jaar later doen ze aangifte hierover bij de politie. In September 2009 op je laatste vlucht voordat je met pensioen gaat word je in Spanje gearresteerd en je mag niet terug naar Nederland.

Je wordt uitgeleverd naar je geboorteland Argentinië beschuldigd van de dood van 615 slachtoffers. Door in hoger beroep te gaan kom je eind 2010 op borgtocht vrij. Maar na zes maanden doet de rechter een nieuwe aanklacht met 30 slachtoffers i.p.v. 615. In 2012 begint het ESMA mega-proces voor de rechtbank in Buenos Aires. Naast jou staan er nog 67 andere verdachten terecht. Tijdens een proces van vijf jaar wordt er een levenslange gevangenisstraf tegen je geëist! Het vonnis laat lang op zich wachten maar gelukkig in November 2017 spreken alle drie de rechters van de Argentijnse rechtbank je vrij…

• Wat was de rol van de Nederlandse regering bij de arrestatie?
• Wat was de invloed van de Nederlandse Media?
• Welke rol hebben de Nederlandse autoriteiten gespeeld?
• Worden de ex-collega’s nog vervolgd wegens meineed?

Rotary Koggenland nodigt u hier graag voor uit. Wilt u verzekerd zijn van een plek: aanmelding via info@rotarykoggenland.nl (vol=vol). De entree is gratis. Bij de ingang van de kerk zal een bus staan voor uw vrijwillige bijdrage. De opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan het onderhoud van het kerkgebouw.

Koop hier het boek door hier te klikken.

Over zijn enerverende verhaal schreef Julio een boek: “Acht jaar onschuldig vast” (Te koop via bol.com). Tip: Lees het boek vooraf. Neem het mee en laat het door Julio signeren.

Image courtesy of Julio Poch
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: