vrijdag, december 2, 2022
HomeZorg & WelzijnLaatste afzonderlijke jaarrekening goedgekeurd

Laatste afzonderlijke jaarrekening goedgekeurd

De jaarrekeningen van MCA en Gemini zijn goedgekeurd door de accountant en de raad van toezicht. Dit is de laatste keer dat er sprake is van twee afzonderlijke jaarrekeningen.

Met ingang van 2015 zijn we immers gefuseerd tot één stichting, de MCA Gemini Groep. Ons gezamenlijke bedrijfsresultaat is €4.5 miljoen positief. Dit geeft vertrouwen in onze ambitie toekomstbestendige gezondheidszorg in de regio Noord-Holland Noord te kunnen blijven garanderen. We spreken onze waardering uit aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit resultaat.

Vertekend beeld bij Gemini
Het Gemini heeft ondanks alle inspanningen een negatief bedrijfsresultaat behaald van €6,1 miljoen. Dit komt enerzijds doordat de beschikbaarheidsgelden voor de acute (geboorte)zorg over 2014 nog niet zijn toegekend. We hebben vertrouwen in de bezwaarprocedure die hiervoor bij de Nederlandse Zorgautoriteit loopt. Anderzijds hebben we in ons laatste jaar als stand alone ziekenhuis te maken gehad met incidentele tegenvallers die maken dat we nu met een schone lei aan een nieuw gezamenlijk hoofdstuk kunnen beginnen.

Positief resultaat voor MCA
Het MCA heeft een positief bedrijfsresultaat behaald van €10,5 miljoen. Dit resultaat is iets gunstiger dan van te voren was verwacht. Er zijn geen grote incidentele mee- en/of tegenvallers die invloed hebben uitgeoefend op dit resultaat.

Image courtesy of admin | Noordkop Actueel
Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Meest Populair

Recente Commentaren

%d bloggers liken dit: